Hirdetés

Képeken az első, Mini-ITX konfigba szánt GeForce RTX 3060-as VGA-k

Az MSI és a Gainward is leleplezte saját modelljeit, de a különbséget inkább csak a dizájn jelenti.

Nincs egy hete sem, hogy az NVIDIA bejelentette a GeForce RTX 3060-at, de már több nagy gyártó is bemutatta saját megoldását. A Mini-ITX-es konfigurációkban gondolkodók leginkább az MSI és a Gainward most bemutatott modelljeinek fognak örülni, hiszen mindkét gyártó üdvöskéi igen kompakt kialakítást kaptak, hasonlóan a napokban általunk is megénekelt Palit GeForce RTX 3060 StormX-hez.


[+]

Az MSI versenyzőiről (merthogy egy Aero ITX alapmodell és egy OC-s variáns is piacra kerül majd) termékoldal hiányában, illetve a nem túl bő lére eresztett sajtóközlemény alapján a pontos specifikációkat egyelőre nem tudni, a Gainward azonban csaknem minden adatot elárult az RTX 3060 Pegasus modellekről.


[+]

Nagy meglepetésre azért tőlük sem kell számítani, hiszen az órajelek és az egyetlen 8 tűs tápcsatlakozó nem változott az NVIDIA ajánlásához képest, a 170 milliméteres hossz miatt pedig a hűtés természetesen egyetlen ventilátorra lett bízva. Az OC verzió adatlapját böngészve nem éreztük magunkat okosabbnak, ugyanis pont a lényeg, a GPU boost órajel nem ismert, de remélhetőleg nem húzzák majd túl sokáig a piacra dobást, és ezzel együtt a hiányzó adat elárulását.

A fejlesztések jellemzője, hogy kimenetből három DisplayPortot és egy HDMI-t kapunk, továbbá a GDDR6-os VRAM mérete sem tér el az NVIDIA specifikációitól, minden esetben 12 GB-tal gazdálkodhatunk. A várható árazás, illetve a piacra kerülés tervezett dátuma sajnos egyik esetben sem ismert.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés