Hirdetés

Még kisebb lett az új Olympus E-PL1

Az Olympus a mikro-négyharmados (m4/3) szabvány egyik megalkotójaként újabb EVIL (Electronic Viewfinder Interchangeable Lens, azaz Elektronikus Keresővel Ellátott Cserélhető Objektíves Fényképezőgép - EKECsOF) rendszerű  fényképezőgéppel állt elő.

Hirdetés

Olympus PEN E-PL1

A gyártó szerint az E-PL1-et egyszerre jellemzi a kiváló képminőség, és a „célozz és lőjj” egyszerűsége, amely mellé a lélegzetelállító PEN dizájn is társul. A váz egy  12,3 MP felbontású Live MOS szenzor köré épül, a képfeldolgozásért a TruePic V képfeldolgozó  processzor felel, a beépített képstabilizátor pedig akár 3 FÉ-nyi szabadságot ad a fotósnak, ha a beépített vaku sem biztosítana elég fényt. Az ISO érzékenységet 100 és 3200-as értékek között állíthatjuk. A 3 fps sebességű sorozatfelvételi lehetőség  nem tartozik ugyan az élvonalba, de  a kategóriában elégségesnek mondható.

A készülék szoftverébe integrált „fotós oktató” funkció segít eligazodni a beállítások rengetegében, és segít megismerni, megtanulni, hogy melyik expozíciós beállítás milyen hatással van az elkészült fotóra. A Live Control GUI kezelőfelület az abszolút kezdők számára is egyszerű kezelhetőséget biztosít.

Az új PEN-ben elérhető az i-Auto, vagyis az intelligens-automata mód is, amely a hat leggyakrabban fotózott szituáció közül képes felismerni azt, amelyben éppen helyt kell állnia a gépnek, és annak megfelelően módosítja az expozíciós beállításokat. Az e-Portrait a bőr lágyításáért felel, hogy az E-PL1 felhasználói az újságokban megjelenő képekhez hasonló fotókkal kápráztathassák el a nagyvilágot, az i-Enhance pedig a tökéletes színtelítettség elérésében segíti a fotóst.

A mozgóképek rögzítése terén  sincs miért szégyenkeznie az újdonságnak, ugyanis adott a ma már joggal elvárható HD felbontású videózás lehetősége is. Az új PEN-re adapter segítségével bármelyik ZUIKO DIGITAL & OM objektívet rátekerhetjük. Az E-PL1 idén márciustól kapható 599 eurós fogyasztói áron.

Az Olympus PEN E-PL1 főbb műszaki jellemzői:

  • 12,3 MP felbontású Live MOS szenzor (ISO 100-3200),
  • 2,7” képátlójú,  HyperCrystal LCD megjelenítő,
  • 3 fps sebességű sorozatkészítés (legfeljebb 10 RAW fájl),
  • integrált vaku,
  • SDHC memóriakártya-kompatibilitás,
  • 25 felvételi mód (5 expozíció, i-Auto, 19 téma),
  • Supersonic Wave Filter pormentesítő rendszer,
  • HD felbontású videók rögzítése,
  • HDMI csatlakozó,
  • opcionális EVF csatlakoztatható.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés