Új asztali CPU-k tűntek fel az Intel mikrokódra vonatkozó leírásában

Nyolcadik generációba besorolt kilencedik generációs Core modellek jönnek.

Friss, mikrokódra vonatkozó leírást tett közzé az Intel, amelyben feltűnt számos olyan asztali CPU, amiről eddig nem is lehetett hallani. Ez alapján a jövőben érkezhet a Core i3-9000, i3-9100, i5-9400, i5-9400T, i5-9500, i5-9600 és i5-9600K jelölésű CPU-k.


[+]

Az i3-as modellek a Coffee Lake-S lapka négymagos, GT2-es IGP-vel rendelkező verzióját kapják meg, míg az i5-ös opciók a hatmagos, de szintén GT2-es IGP-vel rendelkező variánst. Látszatra tehát nincs semmi különbség az aktuális 8000-es i3 és i5 verziókhoz képest, és az Intel is a nyolcadik generációba sorolja be a számozás szerint elvileg kilencedik generációs megoldásokat. Valószínűleg az órajel lesz az egyedüli eltérés, illetve ha már ennyi friss modell jön, akkor nem lehet kizárni, hogy Z390-es alaplapokhoz is közük van.

Ennél többet sajnos nem lehet megállapítani szimplán a mikrokódra vonatkozó leírásból, de ha a közeljövőben érkeznek ezek a processzorok, akkor valószínűleg az iskolakezdés lesz a kiválasztott dátum, elvégre ekkor pörögnek fel a PC-s vásárlások.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés