Saját készülő GPU-járól szivárogtatott adatokat az Intel

Persze csak véletlenül, mivel a gyártó weboldalán megjelent adatok hamar eltüntek.

Az Intel nemrég frissítette a hivatalos adattár oldalát, ahol olyan dokumentumok is megjelentek, amik készülő fejlesztésekről árulkodnak. Persze ezeket csak megfelelő hozzáféréssel lehetett letölteni, de már a leírások is nagyon értékes adatokat szolgáltattak. A vállalat később rájött, hogy a feltöltött adatok publikusan kereshetők, és ezt a problémát mára orvosolták. Addig viszont pár képet készítettünk a DG2 jelzésű fejlesztés dokumentumairól.

(forrás: Intel) [+]

Az információkból látszik, hogy öt eltérő konfiguráció biztosan készül, és egy korábbi írásunkban már kifejtettük, hogy az Intel két lapkát tervez a piac kiszolgálására. A BGA1379-es tokozású verzió 64 bites buszt és 128 darab feldolgozómotort tartalmaz, míg a BGA2660-as tokozás a nagyobbik, 256 bites memóriabusszal és 512 feldolgozómotorral rendelkező GPU-t rejti.

A kisebbik lapkára két, míg a nagyobbikra három kivitel biztosan épül. Előbbi esetben a feldolgozómotorok száma 96 és 128, míg utóbbinál 256, 384 és 512 lesz. A memóriabusz változása nem egyértelmű, de van esély rá, hogy a nagyobbik lapka lassabb verziói nem kapják meg a teljes buszszélességet. Az viszont biztos, hogy mindegyik fejlesztésen GDDR6 szabványú memóriák lesznek, amelyek effektív órajele 14 és 18 GHz között lehet. A fedélzeti tár kapacitása szempontjából 4, 6, 8 és 16 GB volt megjelölve. A 16 GB-ot értelemszerűen a csúcsmodell kapja majd, hiszen ekkora kapacitást könnyű 256 bites buszra építeni, és a 6 GB-os opcióból lehet sejteni, hogy valamelyik közepes teljesítményű verzió 192 bites memóriabuszt használ.

A DG2 legnagyobb lapkájával az Intel jó eséllyel nem fogja megközelíteni a csúcskategóriát, de a prémium szintig elmehetnek vele, ami izgalmassá teheti a versenyt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés