Intel Pentium M Dothan – P4 EE: 1:0

A francia x86-Secret oldal munkatársai egy 2 GHz-es Intel Pentium-M Dothan processzort járattak 2,4 GHz-en, hogy fényt derítsenek az új CPU teljesítményére. A túlhajtott CPU-ra asztali processzorokhoz való hűtőt (Thermalright SLK947) helyeztek, hogy kellő stabilitással futhassanak a tesztek. A DDR333-as RAM-okat is DDR400 szintre húzták.


Forrás: Hardware Mag

A tuningolás eredménye látványosra sikeredett; a 2,4 GHz-es Dothan méltó ellenfélnek bizonyult nagyobb, asztali kiadású társaival szemben is. Egyes tesztekben még a 3,4 GHz órajelű Intel Pentium 4 Extreme Edition processzort is maga mögött hagyta.


DivX 5 kódolás

Az AMD Athlon 64 3400+ és a hagyományos, 3,4 GHz-es Pentium 4 is lemaradtak a tesztek szerint. Bár az összehasonlítás a Dothan erőteljes túlpörgetése miatt nem egészen objektív, a kiváló teljesítmény mellett érdemes a CPU hőmérsékletéről is szót ejteni. Ez ugyanis soha nem ment 30°C fölé.


CPUMark 99

Ha ezt a hőmérsékletet a jelenlegi csúcskategóriába tartozó asztali CPU-k hőmérsékletével összehasonlítjuk, akkor egyből érthetővé válik, miért is akarja az Intel a mobil technológiát az asztali gépekbe erőltetni.


Super Pi

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés