Kivégzi a Quark termékcsaládot az Intel

Ezzel egy jó nagy kérdőjel került Brian Krzanich, volt elnök-vezérigazgató által leginkább egyengetett irányhoz.

Az Intel még 2013-as IDF-en jelentette be a Quark termékcsaládot, amelyet az akkoriban frissen kinevezett elnök-vezérigazgató, Brian Krzanich kiemelt fontosságúnak tekintett, hiszen ha már az ultramobil piacról lemaradt a cég, az IoT-t nem szerették volna elengedni. Az elmúlt években számos új Quark rendszerchip és mikrovezérlő látott napvilágot, de egy ideje nagy a csend a termékvonal körül.

Az Intel nemrég hivatalosan bejelentette, hogy kivégzi a Quark termékcsaládot, konkrétan az összes rendszerchipet és mikrovezérlőt, így már újabb fejlesztések sem várhatók. A partnereknek az idei esztendő júliusáig kell leadniuk az utolsó rendeléseket a még elérhető Quark termékekre.

Mivel a Quark sorozat eléggé speciális területeket is céloz, így az Intel nem tudja csak úgy könnyen kivezetni a termékeket, ami miatt a hosszabb távú terméktámogatást élvező piacokon egészen 2022-es év közepéig megoldott lesz az ellátás. Ennyi idő elég lehet a partnereknek, hogy új megoldások után nézzenek.

A Quark egyébként nem volt egy rossz sorozat, kifejezetten jó paraméterekkel bírtak az egyes hardverek, de az Intel jelentősen alábecsülte az érintett piacokon a dokumentáció szükségességét, ami Brian Krzanich lelépése után végül megpecsételte a rendszer sorsát.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés