Hirdetés

Bármilyen gépre telepíthető az új Intel driver

A 26.20.100.8141-es verziójú meghajtó az újabb játékokra is felkészült.

Az Intel elérhetővé tette a 26.20.100.8141-es verziójú drivercsomagot, amely a 64 bites Windows 10 operációs rendszert támogatja. Az új meghajtó természetesen tartalmazza a HDMI-hez használható audio-, valamint a Turbo Boost modullal kiegészített HD Graphics drivert, a Media SDK futtatási környezetet, illetve az OpenCL eszközillesztőt, míg a hardvertámogatás szempontjából az újonnan megjelent, ultramobil Comet Lake mellett, a Skylake, a Kaby Lake, a Coffee Lake, a Ice Lake, a Comet Lake, a Gemini Lake és az Apollo Lake kódnevű lapkák IGP-jét kezeli. Részletesebben leírva a meghajtó telepíthető a HD Graphics 500, 505, 510, 515, 520, 530, P530, 610, 615, 620, 630, P630, illetve Iris Graphics 550, Iris Pro Graphics 580 és Iris Plus Graphics 640 és 650, valamint az Iris Plus és UHD Graphics, továbbá az UHD Graphics 610, 620 és 630 típusú integrált grafikus vezérlőkhöz.

Hirdetés

A friss eszközillesztő fő újítása, hogy mostantól azokra a gépekre is települ, amelyeknél az OEM-ek letiltották a hivatalos terméktámogatást. A vállalat szerint a partnereiknek a Windows Update szolgáltatások keresztül továbbra is meglesz a lehetőségük az egyedileg tervezett és letesztelt meghajtók kiadására, de a felhasználók mostantól külön telepíthetik az Intel saját gyári meghajtóját, és nem fog közbeszólni a telepítő, hogy ez az adott gépen nem lehetséges. A Santa Clara-i óriáscég ezeket unlocked drivereknek nevezi, és mostantól minden kiadott csomagjuk ilyen lesz.


(forrás: Windows Blogs)

A fentieken túl az új meghajtó megfelelő profilt kínál Gears Tactics és az XCOM: Chimera Squad című játékokhoz, amely alkotás futtatásához ajánlott az Iris Plus besorolású IGP. Emellett elérhető a OneAPI Level Zero futtatási környezet, amely még nem végleges implementáció, tehát csupán fejlesztői szemmel érdemes nézelődni vele.

A hibajavítások tekintetében az Intel korrigálta a DOOM: Eternal (Vulkan API) és a The Surge 2 (Vulkan API), valamint a Spark AR Studio nevű programok stabilitási gondjait, továbbá a PowerDVD alkalmazás nem okozhat majd TDR-t a tartalom megjelenítési méretének maximalizálásakor és minimalizálásakor. Ezek mellett az Iris Plus IGP-vel rendelkező 10. generációs Core processzorokon nem fog töltés közben összeomlani a Black Desert Online, nem kell majd grafikai hibákkal számolni a Tom Clancy’s Rainbow Six Siege (Vulkan API) alkalmazás esetében sem, illetve a kijelző színkezelése sem lesz problémás a szaturáció, grafikus vezérlőpultban történő megváltoztatáskor.

Az Intel új, HD Graphics DCH, azaz modern besorolású drivercsomagja a 64 bites Windows 10 (Fall Creators, April 2018, October 2018, May 2019 vagy November 2019 frissítésű) operációs rendszerre az előbbi linken érhető el, és természetesen a dokumentáció sem maradt le.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés