Frissülnek a Bay Trail platform Atomjai

Az Intel az idei évre tervezett némi frissítést a Bay Trail-T platform korábban megjelent Atomjai mellé. Ezek közül igen hamar érkezik majd az Atom Z3775D, ami a Z3770D jelzésű modell némi órajelemelésen áteső verziója. Erre a termékre telepíthető Windows 8 és Android is, a megjelenést pedig a Windows 8.1 Update 1 csomaghoz fogják időzíteni. Ez a frissítés a korábbi gépekhez is jó lesz, de nyilván a marketing állandóan dolgozik, és a hardvereket általában szokás egy-egy nagyobb szoftveres pakkhoz kötni.

A Bay Trail-T platform lényegesebb fejlesztései közé tartoznak majd a Z3735D/E és a Z3735F/G modellek. Ezekről annyit lehet tudni, hogy négy darab Silvermont architektúrára épülő processzormag található bennük a megszokott IGP mellett, de csakis Android operációs rendszert képesek futtatni.

Az előbbi bekezdésben szereplő, az év tavaszán és nyarán érkező rendszerchipek nagyon olcsók lesznek, így 100-150 dolláros tabletek is építhetők rá, illetve az IGP-ben letiltásra kerülnek azok az egységek, amelyeket Androidon amúgy sem lehet kihasználni. Ezzel egy nagyon kevéske fogyasztást spórol meg az Intel. Nyilván ez teljesen logikus stratégia, ily módon azok a lapkák is eladhatóvá válnak, amelyekben mondjuk hibás a tesszellátor, vagy bármely más amúgy is letiltásra kerülő egység.

Készül a Bay Trail platformot leváltó Cherry Trail is, mely az év végén mutatkozik be, és az első körben érkező termékekre szintén csak androidos tableteket lehet majd építeni. Sajnos a Cherry Trail alapjául szolgáló lapkáról egyelőre igen kevés tényleges információ került még elő.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés