A Chromebookokat célozza az Intel Braswell

Az Intel a jelenleg is zajló shenzeni IDF alkalmával bejelentette a Braswell kódnevű platformot, mely az aktuális Bay Trail-M és -D megoldások helyét veszi át. Az új, 14 nm-es gyártástechnológiával készülő rendszerchipről egyelőre nem lehet túl sokat tudni, de valószínűleg van némi rokoni szál a tabletekbe érkező Cherry Trail platformmal, ami eredetileg is a Bay Trail-T platform utáni opció. A konkrét különbségekről nincs adat, de minden bizonnyal az alapot adó architektúrák szempontjából a két opció megegyezik, csupán a körítésben lehet majd eltérés.

Az Intel a Braswell rendszerchipet elsődlegesen a Chromebookokba szánja, így leginkább Celeron és Pentium márkanév alatt érkezű termékekre lehet számítani. Ettől függetlenül persze támogatott az Android, a Windows és a Linux is. A Cherry Trail a friss adatok szerint csak tabletekbe szánt platform lesz, így máshol nem is lehet majd alkalmazni.

Az Intel a termékek kapcsán elmondta, hogy Kína vált az elsődleges piaccá, így a fejlesztéseket is kínai igények szerint végzik. Ez persze nem jelenti az Egyesült Államok mellékvágányra állítását, de a prioritás kétségtelenül a keleti piacok meghódítása.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés