Intel alaplapok a CeBIT-en

Bár a kiállító cégek még csak most teszik meg az utolsó simításaikat a standjaikon, már egy-két újdonságot is közszemlére tettek. A PCGH szemfüles munkatársai az MSI-nél lencsevégre kaptak két új alaplapot, a G7P55-DC-t és a G9P55-DC-t. A termékeket már az Intel Core i5 processzorainak fogadására készítették fel, ennek megfelelően LGA1156 foglalat található rajtuk. A Clarkdale processzorokon egy grafikus mag is helyet kap, ezért a kimenetek között D-Sub és DVI csatlakozó is található, ezenkívül a tápellátó részleget is megerősítették. A memóriákat négy darab dual-channel működésre felkészített DDR3-as memóriafoglalat várja.


Forrás: PCGH

A bővítőkártyákat három tizenhatszoros PCI Express 2.0 sín fogadja, amelyek CrossFireX és 3-way SLI kialakítást is lehetővé tesznek, mellettük két egyszeres PCIe és két hagyományos PCI található. A különböző tárolóeszközöket nyolc SATA-300 és egy eSATA port várja, ezenkívül a felszereltségi listán két Gigabit Ethernet és 7.2 csatornás audiokodek, OC, Power, Reset és Clear CMOS kapcsoló található. A komolyabb felszereltségű G9P55-DC valószínűleg egy NVIDIA NF200-as kiegészítő chipet is kapott.


Forrás: PCGH

Az Asusnál is két új Intel LGA1156 foglalatos alaplap bukkant fel, a P7U és P7U Pro. Kialakításukat elnézve valószínűleg még csak a fejlesztés korai stádiumában vannak, mivel a hátlapi csatlakozóknál nem látni az integrált grafikus processzor kivezetéseit. A P7U Pro két tizenhatszoros PCI Express 2.0, egy négyszeres és két egyszeres PCIe foglalatot kapott, a P7U-n pedig az egyik PCIe x16 helyére egy egyszeres sín került.


Forrás: PCGH [+]

Ezeken a modelleken is négy memóriafoglalatot találunk a DDR3-as memóriákhoz, a tárolóeszközöket öt SATA-300 és egy eSATA port fogadja, ezenkívül egy Gigabit Ethernettel és 7.1 csatornás audiokodekkel is el lesznek látva. Mindkettőt felszerelik az Express Gate-tel is, ami egy beágyazott, Linux-alapú rendszer, melynek segítségével az operációs rendszer betöltése nélkül lehet böngészni az interneten, vagy csevegni.


Forrás PCGH [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés