Achill3uS most tuning helyett brutális SSD teljesítménnyel villantott

Achill3uS nevét nem kell bemutatni azoknak az olvasóinknak, akiket legalább egy kicsikét is érdekel az extrém tuning. Aki pedig benne van az extrém tuningban úgy általában is szereti a tesztprogramokkal elérhető nagy számokat. Tuningosunk legújabb tevékenységében az Intel nemrégiben bemutatott, 750-es SSD-je játszotta a főszerepet, máris három példányban.


[+]

A PCI Express kártya formátumú tárolóból három került a Gigabyte alaplapba szoftveres RAID tömbben, és már jöhettek is a benchmark mérések. Nemrégiben mértünk 1400 MB/s körüli olvasási és 700 MB/s körüli írási tempót a Kingston HyperX Predator SSD-jével, ami a korábbi modellekhez képest űrsebességnek számít, de a három Intel közös produkciója mellett eltörpülnek ezek az értékek is.


[+]

A fenti kép tanúsága szerint a CrystalDiskMarkban 6700 MB/s-ot meghaladó olvasási és közel 3000 MB/s-ot elérő írási csúcssebesség jött ki. Ráadásul ehhez még a lassabb – vagyis kevésbé eszelősen gyors – 400 GB-os példányok lettek felhasználva az Intel 750-ből, az 1,2 TB-os modellek SSD-s viszonylatban vaskos tárkapacitásuk mellett még egy kicsivel gyorsabbak is. Persze, a fenti mérésnek gyakorlati haszna nem túl sok van, csak a nagy számok öröméért készültek – tessék érdekességként kezelni!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés