IFA 2022: lenyűgöző a Panasonic idei csúcstévéje

Megnéztük az LZ2000-et, amelynek képminősége pazar, és nagyon fejlett hangkalibrációs technológia van benne.

A Panasonic standján ezúttal is kiemelt helyet kaptak a tévék, köztük a király, az idei csúcsmodell, az LZ2000, amelyet így megnézhettünk működés közben. A képminőség a várakozásoknak megfelelően szédületesen jó: a színpontossággal és a mozgásmegjelenítéssel nem volt eddig sem gond, és idén tovább sikerült növelni a fényerőt, aminek köszönhetően még látványosabb a HDR tartalmak visszaadása.

Nehéz különbséget tenni a tavalyi és az idei modell között (jobbra a 2022-es)
Nehéz különbséget tenni a tavalyi és az idei modell között (jobbra a 2022-es) [+]

A modell megkapta a Technics által fejlesztett egyedi hangrendszert, amely tartalmaz a képernyő alatt elhelyezett hangszórósor mellett felfelé, illetve oldalra irányított hangsugárzókat, valamint mélysugárzókat is. A demó szobában kiderült, hogy a modell nagyon jól szól, de persze jót tesz neki, ha csatlakoztatnak rá egy dedikált mélynyomót.

A vállalat munkatársai bemutatták az LZ2000 egyik nagy újítását, a fejlesztett hangkalibrációs technológiát. Ennek segítségével a helyiség egy kívánt részére, zónájába koncentrálható a lehető legjobb minőségű hangzás. Korábban már találkoztunk ilyesmivel más gyártónál is, de e modell esetében a különbség az egyes beállítások között mellbevágó. Ha aktív ez a funkció, és az ember a szoba jobb felén tartózkodik, de a hangok balra vannak irányítva, akkor gyakorlatilag alig hall valamit a tévéből.


[+]

Mindent összevetve azt mondhatjuk, hogy a Panasonic egy király tévével rukkolt elő idén. Tavaly miután bezárták az összeszerelő üzemeket kicsit féltünk attól, hogy ez a tévés szekció eltűnését is jelenti majd, nagyon úgy tűnik, hogy a vállalat továbbra is teljes erőbedobással koncentrál erre a szektorra.

Előzmények

Hirdetés