IFA 2018: Alexával állt össze a Netgear Orbi

A mesh hálózati eszköz legújabb verziójában a hozzáférési pont egyben egy okoshangszóró is.

Hirdetés

Újabb modellekkel bővül a Netgear Orbi szériája: az IFA-n bemutatkozott legújabb változatban például a mesh hálózathoz tartozó hozzáférési pont egy okoshangszóró is egyben, négy mikrofonnal, mély-középsugárzóval és magassugárzóval, illetve a tetején néhány gombbal. Mindezek segítségével a készülék az Amazon digitális asszisztensével, az Alexával tud együttműködni, így felhasználható a lakásban található más Alexa-kompatibilis eszközök, rendszerek irányítására is.


[+]

A közönséges Orbikhoz hasonlóan a Orbi Voice is három rádiós és 2,2 Gbps-os maximális sávszélességet kínál, megjelenésére pedig ősztől számíthatunk, 330 eurós ajánlott áron.


[+]

A Netgear másik újdonsága a Nighthawk Pro Gaming XR700 router, amely azon kívül, hogy MU-MIMO Wave2-t és az IEEE 802.11ad-t kínál a rádiós oldalon, rendelkezik 10 Gbps-os sebességű SFP+ porttal, ezenfelül pedig a hátoldalon található hat gigabites LAN portból kettő össze is fogható. A gamerséget itt is a játékokhoz kapcsolódó QoS beállítások testesítik meg, amelyet a DumaOS-nek nevezett operációs rendszerben olyan érdekességek egészítenek ki, mint például ping alapú szűrés szerverekre és játékosokra – azaz a túl lassan reagáló kiszolgálókat például kiszűrhetjük a keresésekből.

A beépített Plex szerverrel is rendelkező XR700 szeptemberben jelenhet meg, ára 500 euró körül indul majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés