IFA 2014: A sírból hozták vissza a Loewet, na de milyen áron?

Mi is alaposan dokumentáltuk a Loewe (itt, itt, itt, itt és itt, meg itt) tavaly nyáron kezdődött vesszőfutását, amely odáig csúcsosodott ki, hogy a szebb napokat látott vállalat majdnem meg is szűnt. Azonban több befektetőcsoport is a jó nevű márka hóna alá nyúlt, pénzt invesztáltak a konszern megmentésébe, és jelentősen átalakították a cégstruktúrát, illetve megkezdték a brand átpozicionálását.

Loewe Connect 2015
Loewe Connect 2015 [+]

Ez azonban azzal járt, hogy az idei évben nem is jelentek, és nem is jelennek majd meg új modellek. Akkor mégis mit keresett a Loewe Berlinben? Hát azt mutatták meg, hogy jövőre milyen tévéket kínálnak majd. Egészen pontosan a Connect és a Reference család néhány tagját hozták el a kiállításra. Konkrét technikai specifikációkat nem árultak el, de nagy nehezen sikerült találni valakit, aki elmondta, hogy az új tévékbe már a Hisense szállítja az Edge-LED háttérvilágítású LCD paneleket. Azért nem sokan gondolták volna pár éve, hogy eljön az idő, amikor ez a luxustermékeiről ismert vállalat egy feltörekvő, de egyelőre még nem a leginnovatívabbak között emlegetett, kínai cég által gyártott alkatrészeket épít televízióiba.


[+]

Egy időre mozgóképet, konkrétan élő tévéadást is ráengedtek a kiállított televíziókra, és ennek alapján azt kell mondani hogy nem véletlen az, hogy 2015-ig várnak ezek piacra dobásával. A kép minősége finoman szólva sem volt túlságosan meggyőző, hiszen csúnyán zajosodott és pixelesedett olykor, de ezen talán még tudnak majd javítani valamelyest. A dizájn persze továbbra is elsőrangú, ám kérdés, hogy ez elég lesz-e a sikerhez.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Loewe

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés