IFA 2013 blog: WQHD felbontású Acer Aspire S7 Ultrabookot láttunk

Közel egy hónappal ezelőtt szellőztette meg az Acer, hogy már javában készül a csúcskategóriás Ultrabookjuknak, az Acer Aspire S7-nek a Haswell platformra épített változata. Ez némi további változtatással is járt azt leszámítva, hogy új alaplapot cuppantottak a házba; példának okáért elhagyták a 11,6"-es verziót.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Éppen ezért már csak egy Aspire S7-tel készült a gyártó az IFA-ra, ami önmagában nyilván nem lett volna akkor durranás egy kiállításon, hiszen ember legyen a talpán, aki kívülről, mérőszalag és mérleg nélkül meg fogja tudni különböztetni a piacon lévő, általunk is tesztelt S7-391-et az érkező S7-392-től – persze anélkül, hogy puskáznánk a hátoldalon lévő feliratokról. Éppen ezért az Acer a WQHD kijelzővel szerelt példányt hozta el, amelyet hivatalosan még nem jelentettek be (szemben a Full HD-s példányokkal).


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Bár őszintén szólva mi nem vagyunk képpontsűrűség-fetisiszták, nem tudjuk elítélni azokat, akik a rohamosan fejlődő tabletek és okostelefonok után nagyobb felbontásra vágynak a notebookoknál is. Az Acer vélhetően nekik akar megfelelni a WQHD, azaz 2560x1440 pixeles IPS érintőkijelzővel szerelt S7-392-vel, mely felbontás egyébként akár új trend is lehet a közeljövőben – legalábbis a felsőházban. Maga a képminőség egyébként bámulatos, a kép roppant éles, és a hardver is elbír vele, reméljük ez így is marad, ha a kicsit komolyabb alkalmazások kerülnek az előtérbe (és itt most nem a játékokra gondolunk).

Az Aspire S7-392 WQHD érintőkijelzője közelről
Az Aspire S7-392 WQHD érintőkijelzője közelről (forrás: PROHARDVER!) [+]

Az új S7 egyébként nem lett számottevően vastagabb, nehezebb aztán meg pláne nem, így a nagyobb akkumulátor nem ment a hordozhatóság rovására, az anyagminőség és a dizájn pedig maradt a régi, tehát egy rossz szavunk sem lehet. Ami jó, azon kár komolyabban változtatni, a finomítások pedig ez esetben bőven elegendőek, de hogy miként teljesít az új Twin Cooling rendszer, az erősebb akkumulátor és a hosszabb távon finomított billentyűzet, arra egy teszt deríthet majd fényt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények