IFA 2013 blog: izomból nyomulnak a tévé talpa alá tehető hangsugárzók

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a Maxell és a Panasonic is piacra lépett saját, egy új termékcsoportba, az úgynevezett speakerboardok közé tartozó modelljével. A példájukat követte az LG és a Philips is, így most már egyre több jel utal arra, hogy ez lesz a hangprojektorok utáni következő olyan otthoni audiocsalád, amellyel a gyártók megpróbálják bevenni a nappalikat, hálószobákat, garzonokat.

LG LAP341
LG LAP341 [+]

Ezek a strapabíró készülékek képesek arra, hogy elbírják akár egy 30 kilogrammos tv súlyát is, azaz ellentétben a hangprojektorokkal, akár egy modern, 50-60 hüvelykes LCD tévé is rájuk tehető, . Igaz, azoknál viszont lényegesen mélyebbek, tehát ha valaki a falra akasztaná a tévéjét, akkor jobb ha ezeket elfelejti. A legtöbb ilyen készülék, és ez igaz az LG féle 4.1 csatornás LAP341-re is, rendelkezik beépített mélynyomóval, aminek köszönhetően elméletileg a mély hangok visszaadása sem ütközhet akadálya. Persze dőreség lenne olyan minőséget várni, mint amit egy több komponensből álló házimozi szett produkál, de a tévé saját hangrendszerét nyilván simán lepipálja, és végül is a cél pont ez volt. A modell maximális kimeneti audioteljesítménye 120 watt, képes a vezeték nélküli adatátviteli kapcsolat megteremtésére, és persze az előre programozott hangprofilok sem hiányoznak belőle.

Philips HTB4150B
Philips HTB4150B [+]

A Philips a HTB4150B típusjelzésű, 349 euróba kerülő, NFC kompatibilis terméke mindezt tudja, ráadásul még ellátták a Blu-ray lemezek kezelésére képes optikai meghajtóval, és audiovizuális tartalmak kezelését is biztosító médialejátszóval is. Sőt a smart rendszer sem hiányzik belőle, azaz a különféle internetes tartalmak elérését is biztosítja.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés