Hirdetés

Hűtőkkel frissít a Zalman és a Spire

Hirdetés

A Zalman és a Spire már előre készül a nyári hónapokra, így bemutattak egy-egy terméket, amelyek eltérő igényeket elégítenek ki. Az utóbbi vállalat a Juno névre keresztelt notebookhűtőt leplezte le, mely maximum 15,6 hüvelykes notebookokig alkalmazható. A nem túl nagy 32 x 9 x 2 cm-es termék 7 cm-es átmérőjű ventilátorral dolgozik, ami egy USB felületről szerzi a működéshez szükséges energiát, és 2300 fordulatot tesz meg percenként.

Spire Juno
Spire Juno

A Juno könnyen szállítható, továbbá az oldalt található két támasztéka eltávolítható, amivel a szélesség 10 cm-rel csökkenthető. Ez a funkció a kisebb masinák esetén jöhet jól, hiszen még könnyebbé tehető a notebookhűtő. A Spire még ebben a hónapban megkezdi a forgalmazást, a három év garanciával rendelkező termék ajánlott fogyasztói ára pedig 23 euró lesz.

Spire Juno
Spire Juno

A Zalman a házak hűtését próbálja megoldani a ZM-F4 jelzésű ventilátorral. A 135 x 135 x 25 mm-es termék fejlett csúszócsapágyat használ, ami a vállalat állítása szerint 50 000 órás MTBF üzemidőre lett minősítve. A 120 mm-es helyre szerelhető légkavaró motorja percenként 900 vagy 1300 fordulatot tehet meg a felhasználó döntésétől függően. A gyártó mérései szerint az előbbi értéken a zajszint 18, míg az utóbbin 26 dBA körül alakul.

Zalman ZM-F4
Zalman ZM-F4

A ventilátor rögzítését gumis felfogatókkal lehet megoldani, ami nagymértékben csökkenti a működés közben fellépő rezonanciát. A Zalman a ZM-F4-et tavasszal fogja piacra dobni, az ajánlott fogyasztói árról azonban még nem érkezett információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Spire

Előzmények

Hirdetés