Hirdetés

Hush: újabb multimédiás mini-PC

A zajtalan számítógépeiről ismert Hush a napokban új modellel gyarapította multimédiás felhasználásra szánt, Windows XP Media Center Edition 2005 operációs rendszerrel szállított mini-PC-inek sorát. Az asztali Intel és AMD processzorokat tartalmazó E MCE sorozatok után most megjelent a velük összemérhető teljesítményt nyújtó, ám könnyebben hűthető Intel notebookprocesszorokra alapozó Hush M MCE Mobile széria is.

Hirdetés

A bennük fellelhető Mini-ITX formátumú alaplap az i855GME chipset köré épül, amelyhez 400 MHz-es rendszerbuszt használó Celeron M (1,4 GHz) vagy Pentium M (1,6-2 GHz) processzor kapcsolódik. A memória számára egy aljzat áll rendelkezésre, melyet az alapmodellben egy 512 MB-os modul foglal el; az északi hídba integrált grafikus vezérlő is ebből igényelhet maximum 64 MB-ot. A DVD-olvasót felár ellenében slot-in mechanizmusú meghajtóra vagy DVD-íróra lehet cserélni. A merevlemezes tárolórendszer viszonylag szabadon konfigurálható, egyetlen 160 GB-os egységtől RAID-be fűzött, 2 x 400 GB kapacitású winchesterpárosig terjed a paletta.

Az 1400 eurós kezdőárban tévétuner és távirányító is bennefoglaltatik; az interfészek között a kötelező USB 2.0-n és Firewire-ön kívül Gigabit Ethernet, hatcsatornás analóg és digitális audiokimenet, DVI-I csatlakozó található. Opcionálisan nyolccsatornás TerraTec hangkártyával, 802.11g szabványt követő Wi-Fi egységgel és kétcsatornás, MPEG-kódolóegységgel ellátott tévévevő kártyával bővíthető a rendszer.

A Hush M MCE Mobile gépek egyáltalán nem tartalmaznak ventilátorokat; a melegedő alkatrészek által termelt hőt heat-pipe vezeti a 13 mm vastag alumíniumlemezből készült borításra. Az áramellátásról egy külső 90 wattos tápadapter gondoskodik. Az új széria ezüst, fekete és bronz színben kapható; a ház mérete 43 x 34 x 7,2 cm. A gyártó az operációs rendszeren kívül MS Works Suite 2005 programcsomagot, vírusirtót és DVD-lejátszó szoftvert telepít a gépre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés