Hirdetés

Újabb kedvező árú notesz az Asustól

Hirdetés

Az Asus AMD processzorokra alapozó noteszgépeinek április óta alighanem az A6K széria a legvonzóbb termékvonala, hiszen a Turion 64 CPU-kkal szerelt modellek jó számítási teljesítmény mellett viszonylag kis energiafelvételt, ezáltal könnyebb hűthetőséget és kisebb súlyt garantálnak. A 2,8 kilogrammos notebookok 15 colos vagy szélesvásznú 15,4 hüvelykes kijelzővel kaphatók, melynek meghajtásáért egy NVIDIA GeForce Go 6200 grafikus vezérlő felel. A termékvonal megfelelője az olcsóbb készülékek kategóriájában az A6U, amelynek tagjai hasonló tömeggel és kijelzőméretekkel, de szerényebb képességekkel és integrált grafikával kerülnek piacra.

A nyári szezon kezdetére kerül az üzletekbe az A6U-B032H, amelyben egy alacsony feszültségen üzemelő, 25 watt maximális fogyasztású Mobile Sempron 3000+ (1,8 GHz, 128 kB L2-cache) teszi a dolgát a SiS M760GX chipset társaságában. Az alaplapi vezérlő Mirage 2 grafikával szolgál, a megjelenítésről pedig egy 15,4 hüvelykes, 1280x800 pixel felbontású kijelző gondoskodik. A mérsékelt áramfelvételnek és az Asus Power4 Gear+ energiamenedzsmentjének köszönhetően a notebook 3,5 órás akkumulátoros üzemideje, illetve 2,9 kilogrammos tömege is elfogadható értékeket képvisel, különösen ha hozzávesszük, hogy 775 eurós nettó áron lesz megvásárolható.

Ezért az összegért cserébe 2 x 256 MB DDR333 memóriát, egy 60 GB-os merevlemezt és egy kétrétegű DVD-ket is író optikai meghajtót kapunk. A kommunikációt és bővítést lehetővé tevő interfészek sorában 4 az 1-ben kártyaolvasót, IEEE 802.11b/g vezeték nélküli hálózati csatolót és Fast Ethernet portot is találunk, része továbbá a felszereltségnek egy 0,3 megapixeles, a kijelző felső kávájába épített minikamera.

Az előtelepített Windows XP Home operációs rendszer mellé médialejátszó és DVD-író szoftver, MS Works irodai csomag, valamint vírusirtó jár. Az Audio DJ funkció révén a rendszer bootolása nélkül is lejátszhatók CD-k vagy MP3-fájlok. A gyártó két év garanciát vállal a noteszre, amely további egy évvel meghosszabbítható.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés