Huawei UltraStick: SD kártyába rejtett 3G modem

Sokan hiába használják a mindennapokban közel olyan természetességgel a mobilinternetet, mint a vezetékes megoldásokat, a 3G/4G hálózat adta lehetőséget mégsem tudjuk minden eszközünkkel kihasználni olyan egyszerűen. Ennek oka, hogy a beépített modemet – ha egyáltalán létezik ilyen opció – sok gyártó még mindig aranyáron méri (legyen az tablet vagy notebook), a szolgáltató által biztosított USB-s megoldások pedig nem kompatibilisek mindennel USB port, vagy szoftvertámogatás hiányában. Arról nem is beszélve, hogy ez utóbbiak a gép hátuljából vagy oldalából meredezve hagynak némi kívánni valót maguk után kényelem és biztonság szempontjából.

Huawei UltraStick
Huawei UltraStick (forrás: Chinese.Engadget)

A Huawei egyszerűsítene ezen a sémán, méghozzá egy hagyományos SD kártya formájú 3G-s modemmel, ami egyaránt illeszkedhetne a notebook, PC vagy tablet SD kártya foglalatába. Az elhelyezés előnyeit talán nem kell ecsetelni, de hátrányaként meg kell említeni, hogy nyilván a kártyákat sokat cserélgető fotósok számára talán nem ez lesz az ideális megoldás. A nano SIM méretű kártyákat fogadó Huawei UltraStick HSPA+ támogatással bírna, ami legfeljebb 21 Mbps átvitelt tenne lehetővé.

A CEATEC-en nemrég bemutatott termék áráról egyelőre nincs információ, sőt még az sem biztos, hogy a nemzetközi piacon elérhető lesz.

Előzmények

Hirdetés