Itt vannak az új HP Z6 munkaállomások

Az amerikai székhelyű cég gépei folyamatos evolúción esnek át és bővülni látszik a lehetőségek tárháza.

A HP megkezdte a negyedik generációs Z6 munkaállomások 16-os verziószámú, már Intel Xeon W központi egységekre is hitelesített változatának árusítását, melyeket elsősorban VFX specialistáknak, mérnököknek, illetve en bloc a kreatív profiknak ajánlanak – és amik félúton vannak a kompaktabb Z4-esek, illetve a komolyabb Z8-asok között.


[+]

A vasakba egy darab Intel Xeon W, vagy két darab Intel Xeon Scalable processzor kérhető (egészen 48 magig nyújtózhatunk; bizonyos nagy magszámú CPU-k csak uniprocesszoros módban hajlandóak dolgozni a deszkával), grafikus gyorsító gyanánt - egyebek mellett - NVIDIA Quadro RTX videokártyák közül válogathatunk és a rendszermemória mennyiségének felső határa 384 GB-nyi ECC DDR4 modulokban határoztatott meg. Összesen hat PCI Express kártya (és két M.2 2280-as eszköz) számára van az alaplapokon hely és a két x16-os PCI Express 3.0 slot révén akár két VGA-t is használhatunk párhuzamosan (vagy a high-end oldalon "beérjük" egy magányos NVIDIA Quadro RTX 6000-rel). A pontos specifikációkat tartalmazó, igen terjedelmes PDF-et olvasóink megtalálhatják ezen a linken.


[+]

A masinák fő szexepilje talán a bővíthetőség, de az 1000 wattos, 90%-os hatásfokra képes tápegység is minden bizonnyal kielégíti majd a vásárlóközönség túlnyomó többségét. Csakúgy, mint minden más HP Z munkaállomás, a Z6 G4 szintén megkapta a Sure Start önjavító BIOS-t, a HP Sure Run biztonsági funkciót és a HP Sure Recovert. A konfigurációk árai 1830 dollárról indulnak és a vállalat 3 év garanciával támogatja meg őket, amit igény esetén 5 esztendőre is feltornászhatunk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés