HP WiFi Touch Mouse X7000 egér dedikált Facebook gombbal

Hirdetés

Munka vagy kikapcsolódás címszó alatt, de egyre többen és egyre többet ülnek a számítógép előtt, ezért érdemes kiválasztani egy számunkra funkcionalitásában és kényelmében megfelelő egeret, ha már erre a sorsa jutottunk. Úgy fél éve mutattuk be a világ első Wi-Fi-s egerét, amit a HP készített. A megoldás egyedinek és érdekesnek mondható, a végtelenül unalmas, szimmetrikus forma viszont nem nagyon hozta lázba a népet. Ezért a gyártó úgy döntött, hogy ragaszkodva a vezeték nélküli koncepcióhoz kicsit felturbózza a jószágot, így született meg a WiFi Touch Mouse X7000.


[+]

A kapcsolatot a számítógéppel annak Wi-Fi adapterén keresztül tartja (hatótávolsága bő 9 méter), de ehhez nem szükséges működő hálózat vagy router. Létjogosultságát azzal magyarázzák, hogy egy vezetékes vagy más rádiós perifériával ellentétben nem emészt fel egy USB portot. A szemfülesek most rávághatnák, hogy ugyan ez a helyzet a Bluetooth-os rágcsálókkal is, de a HP-t nem olyan könnyű sarokba szorítani, erre ugyanis az a válasz, hogy ezekhez képest az X7000 egy szett akkumulátorról kétszer annyi ideig, közel 9 hónapig bírja.


[+]

A megjelenést most nem bízták a véletlenre, a vadul tekergőző ergonomikus forma és az apró, ízléses piros fények kellő egyediséggel ruházzák fel. A biztos fogást oldalsó gumibetétek biztosítják, viszont a felület jelentős részét uraló zongoralakk fényezés lehet, hogy nem a legszerencsésebb választás. Nevében a Touch szó feltüntetése nem véletlen, hagyományos kerekes görgő helyett ugyanis egy érintésérzékeny sávon kell tologatni az ujjunkat, a görgetés sebessége egyenesen arányos a suhintás lendületével.

Az egér elméletileg 6 szabadon konfigurálható gombbal rendelkezik, a gyakorlatban viszont az egyik egy dedikált Facebook gomb, és erről nem is hagyja magát lebeszélni. Lézeres szenzora lényegében bármilyen felületen működik, a könnyű siklásról teflonbevonatú talpak gondoskodnak. A felhasználók körét rostalja a jobbkezes kialakítás és az a tény, hogy csak Windows 7-et futtató PC-ken lehet működésre bírni. A HP WiFi Touch Mouse X7000 59,99 dollár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés