Hasznos kiegészítőkkel újít a DeLOCK

A DeLOCK mindig is értékes kiegészítőkkel lepte meg a piacot, és ez most sincs másképp. A vállalat 65313-as jelzést viselő terméke egy nagyon egyszerű HDMI adapter, mellyel megnövelhető a HDMI-vel összekötött termékek távolsága. Ez sokak számára jól jöhet, ha az adott kábel nem elég hosszú, így két kábelt bevetve a távolság áthidalható.

DeLOCK 65313 és 65314 DeLOCK 65313 és 65314
DeLOCK 65313 és 65314 [+]

A 65314-es termék már jóval érdekesebb, mivel összeköti a praktikus felhasználást a hasznossal. Manapság nagyon sok telefont, vagy tabletet lehet a HDTV HDMI portjára kötni az MHL interfészen keresztül. Ez nagyon jó dolog, hiszen egy mobil termék már egy Full HD-s filmet is képes lejátszani. Ez azonban fogyasztja az akkumulátort, ami persze nem jó. A DeLOCK újdonsága pont erre ad megoldást, hiszen rendelkezik egy USB porttal is, amin keresztül a HDTV-re kötött mobil eszköz töltése megoldható miközben a film lejátszása párhuzamosan mehet. Természetesen csak olyan telefonok és tabletek töltése lehetséges, melyek támogatják az USB portról való energiafelvételt.

DeLOCK 61886
DeLOCK 61886

A 61886-as termék szintén egy egyszerű kiegészítő, mely két soros portra köthető eszközt kezel bármilyen USB porttal rendelkező számítógépen. Ez nagyon hasznos lehet, hiszen a mai gépeken már nincs soros port, de lehet, hogy még van olyan terméke a felhasználónak, amit használni szeretne.

A legjobb terméket szándékosan a végére hagytuk. A 89302-es jelzést viselő vezérlőkártya Marvell HyperDuo technológiáját teszi elterjedtebbé. Korábban már írtunk az úgynevezett HyperHDD szolgáltatásról, mely egy SSD és egy HDD alkalmazásával lehetővé tesz egy olyan kombinált meghajtót, amely egyszerre kínál nagy tárkapacitást, és a sebessége is elég jónak mondható. HyperDuo lényegében ennek a továbbfejlesztése. Az elv gyakorlatilag ugyanaz csak a működés lett hatékonyabb. A Marvell állítása szerint az SSD és a HDD párosításával, a kombinált meghajtó teljesítménye elérheti az alkalmazott flashalapú tároló tempójában 80%-át is. A rendszer nagymértékben paraméterezhető, amiben a vállalat saját szoftvere nyújt segítséget. A rutinos felhasználók egyéni szabályokat hozhat létre, vagyis dönthet arról, hogy mely alkalmazások fussanak a gyorsabb eszközről. Természetesen a kevésbé hozzáértő vásárlók választhatják az automatikus szabályzást, ami lényegében gyorsítótárnak használja az SSD, vagyis extra adatot nem lehet tárolni rajta. A párosított eszközök mindként esetben kötegelt meghajtóként működnek, ami az operációs rendszer felé egyetlen logikai meghajtónak látszik.

DeLOCK 89302
DeLOCK 89302

Az x1-es PCI Express 2.0-s csatolóba helyezhető terméken egy 6 Gbps-os SATA és egy mSATA port van. Természetesen használhatók külön-külön is, de igazán akkor mutatkozik meg a vezérlőkártya ereje, ha a HyperDuo szolgáltatásra támaszkodik a felhasználó.

A fentebb részletezett DeLOCK újdonságok hazánkban is megjelennek, és a forgalmazásuk az elkövetkező hetekben indul be. Az ajánlott fogyasztói árakról sajnos még nincs információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés