Novemberi HP termékáradat

A HP termékpalettája egy kisebb frissítésen ment keresztül, melynek hatására a vállalat két PC-t és egy HP ProCurve 2520 névre keresztelt switch termékcsaládot mutatott be.

Hirdetés

A HP Pro 3010 és 3015 néven debütáló számítógépeket a cég elsősorban az irodai munkára ajánlja. A két modell a belsőt tekintve alig különbözik egymástól, ám a külső stílusjegyek rendkívül eltérőek, ugyanis az előbbi termék kis helyigényű házban, míg az utóbbi mikrotoronyban érkezik.

HP Pro 3010
HP Pro 3010

Az előtelepített Windows 7 operációs rendszerrel igényelhető gépek az Intel G43 Express lapkakészletet alkalmazzák, így az LGA775 foglalatba illeszthető Pentium Dual-Core, Core 2 Duo és Core 2 Quad processzorok használhatók maximum 8 GB kapacitású DDR3 rendszermemória mellett. Az adattároló szerepét egy maximum 500 GB-os, SATA-300 interfészre köthető merevlemez tölti be, az archiválásról pedig egy LightScribe lemezgravírozást is támogató DVD-író gondoskodik.

Az integrált GMA X4500HD grafikus mag igény esetén leváltható. A HP Pro 3010 esetében az 512 MB-os fedélzeti memóriával rendelkező GeForce G210 áll rendelkezésre, míg a 3015 jelzésű gépbe ezen kívül választható még a GeForce GT 230 és az AMD Radeon HD 4650 is. Az utóbbi 1, az előbbi 1,5 GB-os memóriával rendelkezik. A bevethető videokártyák közül egyedül a GeForce GT 230 nem támogatja a DirectX 10.1-es API-t.

HP Pro 3015
HP Pro 3015

Mindkét gépezet hat darab USB 2.0, egy DVI-D és egy D-Sub portot kínál, a vezetékes hálózati kommunikációért pedig a Gigabit Ethernet modul felel. Opcionálisan választható egység a HP mindenevő kártyaolvasója. A HP Pro 3010 és 3015 nevű termékeket hamarosan szállítja a vállalat, az árazás a felszereltség függvényében alakul.

Az új HP ProCurve 2520 switch termékcsalád is bemutatkozott. A friss modellek lehetővé teszik a vezeték nélküli, hangalapú és videomegoldások gyors bevezetését. A szabványos együttműködés támogatása révén az ügyfelek könnyen kiegészíthetik meglévő heterogén IT környezetüket ProCurve 2520 switchekkel, ezzel is megőrizve korábbi hálózati beruházásaik értékét.

Az egyszerűbb beállítás, beüzemelés és felügyelet érdekében az új sorozat tagjai webes felülettel rendelkeznek. A 2520-as switch 24 portos modellje változó sebességű ventilátorokkal csökkenti az energiafogyasztást, a nyolcportos készülék pedig egyáltalán nem tartalmaz légkavarót. Az energiamegtakarítást tovább növeli, hogy a switchek automata beállítása használaton kívül kis fogyasztású üzemmódra állítja át a portokat és a LED-eket. A felhasználó emellett a PoE (Power Over Ethernet) támogatásának köszönhetően közvetlenül a 2520-as sorozatú switchekhez csatlakoztathatja IP telefonját, ami szükségtelenné teszi külön tápegység használatát.

HP ProCurve 2520
HP ProCurve 2520

Az új termékek komoly hálózati biztonságot kínálnak a (DoS) támadások elleni automatikus védelemnek köszönhetően, továbbá a fejlettebb fizikai lopásvédelem és rugalmasság érdekében a switch Kensington zárral együtt is használható és tetszőleges helyre rögzíthető. A 2520-as sorozatú switchekre a ProCurve élettartam-garanciája érvényes. A HP pont az elmúlt héten kezdte meg a 3Com bekebelezését, így a vállalat maximálisan ki tudja szolgálni a hálózati piac igényeit.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés