Megerősödött a HP Omen 17 gamer notebook

A legújabb, Pascal alapú GeForce-okkal új szintre emelkedett a játékos laptop teljesítménye.

Tavasszal írtunk róla, hogy a HP leporolta a két éve Omen néven bemutatott játékosoknak szánt notebookjait. Akkor még nem lépett be velük a legfelső ligába, ugyanis csak középkategóriás grafikus kártyát kaptak, most viszont a nemrégiben lezajlott gamescomon szintet ugrott az Omen 17. Nem nehéz kitalálni, hogy a kulcsot a nemrégiben színre lépett, Pascal architektúrás mobil GeForce-ok jelentik.

Egyelőre csak a nagyobb, 17,3 hüvelykes HP Omen frissítéséről tudunk, a kisebb és vékonyabb 15,6 hüvelykes – ha minden igaz – még nem kapja meg az új GeForce-okat. A gép szénszálas burkolata nem sokat változott. Az akár 4K-s UHD felbontásban is kérhető, IPS paneles, G-Sync támogatású kijelzőn sem volt mit fejleszteni, akárcsak az alkalmazott hatodik generációs, négymagos Core i processzorokon és a 32 GB-ig bővíthető DDR4 memórián.

A fő újdonságot a teljesítményt nagyban meghatározó GeForce GTX 1070 jelenti, aminek a nevéből elhagyták az M-betűt; a mobil verzió ugyanis végre közel olyan erős lesz, mint az asztali megoldás, így nincs szükség a látható elkülönítésére. Az új és minden eddiginél erősebb HP Omen 17 notebook pontos érkezéséről és várható árazásáról egyelőre nincs információnk. Azt viszont tudjuk, hogy a laptoppal jön majd egy sor Omen gamer kiegészítő is a SteelSeries támogatásával. Egyedi színű Rival 300 egérről, Apex 350 billentyűzetről, Siberia 200 headsetről és egy egérpadról van szó.

Azóta történt

Hirdetés