A HP beújít a Brazos 2.0 platformmal

Az AMD a hónap közepén mutatta be hivatalosan a rendkívül sikeres Brazos platform felújított változatát. A Brazos 2.0 nem túl sok extrájáról egy korábbi hírben számoltunk be, így a linkelt oldalon fellelhető információkat nem írnánk le újra. Természetesen a partnerek lassacskán bemutatják a Brazos 2.0-s termékeket, és a sort a HP kezdi meg a 655-ös jelzésű masinával.

A notebook 15,6 colos LED-es háttérvilágítású kijelzőt használ, mely 1366x768 pixeles natív felbontást támogat. A mobil gépezet belsejében E1-1200-as vagy E2-1800-as AMD Vision APU lehet. Mindkét megoldás két processzormagot tartalmaz, míg az IGP szerepét az előbbiben egy Radeon HD 7310-es, az utóbbiban pedig egy HD 7340-es jelzésű egység tölti be. A termékek 18 wattos TDP osztályba tartoznak, így a fogyasztásuk nagyon alacsony. Az APU-k mellett az A68M jelzésű vezérlőhíd dolgozik, mely képes vezérelni a beépített ventilátor fordulatszámát, illetve lekapcsolni a légkavarót, ha ez lehetséges.

A HP az E1-1200 mellé 2 GB DDR3 szabványú rendszermemóriát helyez, míg a HDD 320 GB-os lehet. Az E2-1800 mellé már 4 GB RAM került, és a merevlemez is 500 GB-os. A masina kommunikációs lehetőségeit az Ethernet, a Bluetooth és a Wi-Fi biztosítja. Mindezek mellett a gyártó gondoskodott a webkameráról, a kártyaolvasóról, továbbá az elmaradhatatlan USB portokról, emellett extra kijelzők csatlakoztatására is van lehetőség. A hatcellás lítiumion akkumulátor átlagos terhelés mellett hat órán keresztül biztosítja a szükséges energiát, így a hosszú üzemidő garantált, de ezt a Brazos platform esetében már megszokhattuk, és ebből a szempontból a 2.0-s verzió sem különb.

Az előtelepített operációs rendszer 64 bites Windows 7 lehet, de igény esetén Linuxszal is kérhető az adott termék. A HP 655 ára az alkalmazott APU-tól, továbbá a memória, illetve a HDD kapacitásától függően 380 és 399 euró lehet. Windows 7 operációs rendszerrel természetesen drágább árcédula várható, így az E2-1800-as APU-val szerelt verzió 499 euróba kerül majd. A forgalmazás az elkövetkező hetekben kezdődik meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés