Hordozható monstrumok, főleg játékra

Az AVADirect megkezdte Clevo X7200-as notebookjának árusítását a héten. A piacra került gép egy hatalmas, 17,3”-es kijelzővel ellátott óriás, amivel a játékos réteget célozzák meg, hiszen a konfigurációja sem hétköznapi. A monitor Full HD felbontású, azaz a fényes panel 1920x1080 képpontot tartalmaz. A készülék Intel alapokra épül, és Core i7-es processzorok választhatók hozzá, a négymagos, 2,8 GHz-es órajelű i7-930-tól egészen a 3,33 GHz-es, hatmagos i7-980X-ig. Persze emellé memóriából sosem elég, így rögtön egészen 12 GB-ig is bővíthető ez. Ha gamer notebookról van szó, a fő kérdés természetesen a videokártyát érinti. Ezúttal egy, sőt, akár két darab 2 GB saját memóriás GeForce GTX 480M GPU is helyet kaphat a masinában.

AVADirect Clevo X7200
AVADirect Clevo X7200

A szokásos egy mellett láthattunk már a nagyobbak közt két háttértárat is fogadni tudó laptopot, ám az AVADirect rátett egy lapáttal erre is, egyszerre három SATA merevlemezt vagy SSD-t is be lehet szerelni. Rendelhető hozzá Blu-ray író, találhatunk beépítve kártyaolvasót, Gigabit Ethernet aljzatot, Wi-Fi-t, Bluetooth modult és webkamerát is. A Clevo X7200 ára 2700 dollárnál kezdődik, de a rengeteg kiegészítőnek és választási lehetőségnek hála határ a csillagos ég.

AVADirect Clevo X7200
AVADirect Clevo X7200

Frissítette hasonló kategóriás hordozható számítógépét a napokban a Toshiba is, a 18,4”-es képernyős Qosmio X500 kapott többek között új videokártyát. Az eddigi helyett immár a másfél gigabájt saját memóriával rendelkező NVIDIA GeForce GTX 460M dolgozik benne. A készülék CPU-ja az Intel Core i5 vagy i7 típusok közül kerülhet ki, akár 8 GB DDR3 rendszermemóriával megtámogatva, HDD vagy SSD háttértárral. Felszerelése továbbá tartalmaz kártyaolvasót, Harman-Kardon hangszórókat, Dolby Home Theater hangrendszert, LED háttérvilágítású billentyűzetet, továbbá találhatunk rajta három 2.0-s USB portja mellett eSATA/USB kombinált aljzatot és FireWire csatlakozót is. Optikai meghajtóként DVD helyett természetesen Blu-ray meghajtóval is rendelhető. A megújult X500 egészen pontosan 26-án válik elérhetővé, az alapmodell ára pedig 1300 dollár lesz.

Toshiba Qosmio X500 [+]
Toshiba Qosmio X500 [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés