Hirdetés

Hordozható monitor az Acertől

A PM161Q méreteiből adódóan egy notebooktáskában is elfér, USB Type-C csatlakozójának köszönhetően pedig telefonokra és tabletekre is ráköthetjük.

Egyre gyakrabban találkozhatunk hordozható monitorokkal a nevesebb gyártók kínálatában, a tavalyi Computexen például az ASUS készült egy ilyen megoldással a játékosok számára, most pedig az Acer dobott piacra egy hasonló eszközt, amit gamerek helyett inkább az út közben dolgozó felhasználóknak szánnak.

A PM161Q mindössze 0,97 kilogrammot nyom a mérlegen, vastagsága pedig 2 cm, így akár a hasonló méretű notebookunk mellé is bedobhatjuk a táskába, egy vékonyabb gép mellett valószínűleg ennek is jut hely. A 15,6 hüvelykes, FullHD felbontású IPS panel 170 fokos betekintési szögekkel és 60 Hz-es képfrissítési rátával rendelkezik, ami a legtöbb felhasználó számára biztosan elegendő, a 250 nites fényerő létjogosultságát azonban kérdésesnek tartjuk egy hordozható, vagyis elsősorban világos helyeken (vonaton, egy parkban üldögélve) használatos monitor esetében. Színek tekintetében szintén nem vagyunk elkényeztetve, hiszen a panel csak 6 bites színmélységgel és 45%-os NTSC színtérlefedettséggel rendelkezik, ez azonban még a megbocsátható tulajdonságok közé tartozik, ugyanis aki út közben végezne grafikai munkát, az valószínűleg eszerint választ notebookot is, így a szerkesztés alatt álló képeknek elég a fő monitor is, a külső kijelzőn pedig helyet kaphatnak az eszköztárak és egyéb szükséges programok.

A monitor egyetlen USB Type-C csatlakozóval rendelkezik (a mellette található microUSB port valószínűleg az áramellátáshoz szükséges), melynek segítségével nem csak notebookunkat, de okostelefonunkat vagy tabletünket is ráköthetjük, ezért a megoldásért jár a piros pont a gyártónak.

 

Az Acer PM161Q már rendelhető a gyártó partnereitől, vételára 169,99 font.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények