Hordozható gépek oktatásra, játékra és a hétköznapokra

A Classmate PC annak idején nagy feltűnést keltett megjelenésével, köszönhetően talán annak is, hogy addig nem igazán készült hasonló termék. Azóta viszont több gyártó is belevágott az elsősorban diákoknak kialakított gépezetek gyártásába. Ezúttal például az Acer saját megoldása mutatkozott be, az Aspire E100, ami lényegében egy egyszerű netbook, legalábbis a konfigurációja alapján. A képernyője 10,1”-es, LED-es megvilágítású és 1024x600 képpontos felbontású. A Pine Trail platformra épül a rendszer, így egy Atom processzor található benne csupán 1 GB memóriával és 250 GB-os merevlemezzel. A Wi-Fi kártyája N-es, de a vezetékes hálózat csak 10/100-as Ethernet. Van viszont 2.1-es Bluetooth, kártyaolvasó, CrystalEye webkamera, és 8 órás használatot biztosító akkumulátor. Maga a netbook mindössze egy kilogrammos, 24 mm vastag, külsejét pedig gumiréteg védi. Kétféle operációs rendszerrel, Windows 7-tel és Androiddal is használható, továbbá többféle oktatószoftver is jár hozzá előtelepítve. Három év garancia vonatkozik rá, az ára viszont még ismeretlen.

Acer Aspire E100
Acer Aspire E100

A Sony személyre szabható konfigurációjú notebookját jelentette be, a VAIO S széria kívánt modellje így gazdag komponenskészletből válogatható össze. Ez a típus még nem Sandy Bridge-es, tehát első generációs Core processzorok állnak csak a felhasználók rendelkezésére, köztük a Core i3-380M, az i5-480M vagy éppen az i5-580M típusokkal. A memória akár 8 GB-os is lehet, a háttértár szerepét pedig egy legfeljebb 500 GB-os merevlemez vagy egy 256 GB-os SSD is betöltheti. Optikai meghajtója DVD vagy Blu-ray lehet, grafikus vezérlője pedig az integrált HD Graphics vagy a GeFore 310M lehet. Még a billentyűzet is lecserélhető, mivel a normál mellett opcionálisan háttérvilágított is rendelhető. A 13,3”-es képátlójú, 1366x768-as felbontású képernyővel ellátott laptop 875 dolláros kezdőáron szerezhető be.

Sony VAIO S
Sony VAIO S

A játékosok számára alakították ki a Gigabyte tervezői a P2532N laptopot, ami már a Sandy Bridge-es gépek sorát bővíti ismét. A készülék 15,6”-es monitorral lett felszerelve, ami LED-es háttérvilágítású, Full HD-s felbontású panelt alkalmaz. A megjelenítésről a 2 GB saját memóriával rendelkező, Optimus technológiás GeForce GT 550M gondoskodik, a notebook agya pedig a 2 GHz-es órajelű Intel Core i7-2630QM típusú négymagos processzor. 4 GB memória, 500 GB-os háttértár és DVD-író alkotja a további részét a konfigurációnak, valamint a hasonló laptopoknál már-már elmaradhatatlan Gigabit Ethernet, N-es Wi-Fi, 3.0-s Bluetooth, illetve az 1,3 megapixeles webkamera sem hiányzik. További érdekessége, hogy négy darab 1,5 wattos hangszórója és két 3.0-s USB aljzata van. A Távol-Keleten egyelőre úgy tűnik, február végén került piacra, de utána más országokban is megjelenhet majd. Az ára még ismeretlen.

Gigabyte P2532N
Gigabyte P2532N

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés