Hordozható „atomerőmű” jelenik meg a Maingear kínálatában

Hirdetés

A Maingear nem spórolt az újonnan bejelentett termék képességein, s ennek köszönhetően az eX-L 18 notebook a hordozható masinák között kiemelkedően erősre sikeredett. A vállalat egy az egyben a világ legerősebb, játékra készült laptopjának nevezi, ami a legdrágább, 6000 dolláros kiszerelés esetén igaz is lehet.

A vagány kinézetű, akkumulátor nélkül 4,4 kg-ot nyomó készülék Intel Core 2 Duo P8700 vagy T9600, illetve négymagos Core 2 Extreme X9300 processzorral választható, a rendszermemória DDR3 szabványra épül, és maximum 8 GB kapacitású lehet, melyből a rendszer a lapkakészlet korlátjai következtében 6,8 GB-os lát. Az 1920x1080 pixeles natív felbontású, 18,4 hüvelykes kijelzőt egy brutálisan erős grafikus alrendszer hajtja meg, ami a DirectX 10-zel kompatibilis G92 lapkát alkalmazó GeForce GTX 280M kártyára alapoz, mely 1 GB dedikált videomemóriával rendelkezik. Igény esetén beszerelhető még egy ilyen MXM modul, ami lehetővé teszi az SLI módot. Az alaplapi vezérlő szerepét az NVIDIA MCP79 nevű fejlesztése tölti be.


[+]

Az adattárolás egy vagy több merevlemez alkalmazásával történhet. Előbbi esetben a feladatot egy darab, maximum 500 GB-os SATA merevlemez látja el 7200 fordulat/perces motorral, míg az utóbbi elgondolásnál két, illetve három darab 500 GB-os meghajtó fogható hadra, melyek RAID módban is működhetnek. Természetesen SSD használatára is van lehetőség, az Intel 80 GB-os X25-M modelljét választhatjuk. Az Optikai meghajtó DVD-író, Blu-ray-olvasó és Blu-ray-író is lehet, így mindenki megtalálhatja a számára kedvező feltételeket.

A 12 cellás akkumulátorral üzemelő, meglehetősen méretes termék kommunikációs lehetőségeiért a Gigabit Ethernet, a 802.11a/b/g/n szabvánnyal kompatibilis Wi-Fi vezérlő és a 2.1-es verziójú Bluetooth modul felel, emellett a notebookok tartalmaznak kártyaolvasót és ExpressCard foglalatot is. A kimeneti interfészeket a három USB 2.0, a FireWire, illetve az eSATA port, valamint a D-Sub és a HDMI csatlakozó teszi teljessé a hangkimenet és a mikrofonbemenet társaságában. Ezenkívül választható a rendszerbe egy tunerkártya is, amivel természetesen egy koaxiális bemenetet is kap a notebook.

Az eX-L 18-ra előtelepített operációs rendszer szerepét a Microsoft Windows Vista Home Premium, illetve Ultimate verziója töltheti be 32 vagy 64 bites változatban. A Maingear csúcslaptop már megrendelhető a vállalat weboldalán, a kezdőára nem kevesebb mint 3000 dollár, ám ez könnyűszerrel megduplázható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés