Blu-ray-olvasóval is rendelhető az új Sony notebook

A Sony összekötötte a kellemeset a hasznossal és bejelentette VAIO NW-t, mely Blu-ray-olvasóval is rendelhető. A notebook 15,5 hüvelykes  kijelzővel rendelkezik, mely a vállalat XBRITE-ECO technológiájára épül, a natív felbontása pedig 1366x768. A fogyasztás mérsékelhető a kijelző kikapcsolásával, ezt a display off billentyű segítségével tehetjük meg. Ez a funkció különösen akkor hasznos, amikor a felhasználó a nagyképernyős HDTV-jén néz filmet.

A VAIO NW egy 2GHz-es órajelen üzemelő Intel Core 2 Duo P7350 processzort használ a GM45 lapkakészlet társaságában, a rendszermemória szerepét pedig 4 GB összkapacitású DDR2 memórialapkák töltik be. Az alapmodell a GMA4500 típusú integrált grafikus processzort használja, de ez igény esetén lecserélhető az ATI Mobility Radeon HD 4570 jelzésű termékre, amely 512 MB dedikált memóriát használ. Az adatok tárolását egy 400 GB-os merevlemez biztosítja, továbbá a Sony az alapértelmezett DVD-író helyett lehetőséget ad egy 4-szeres sebességű Blu-ray-olvasó beépítésére is.

A webkamerával és kártyaolvasóval felszerelt termék akkumulátora a Sony bevallása szerint öt és fél óráig bírja visszafogott használat esetén, míg magas terhelés mellett ez az idő másfél órára csökken. A vezeték nélküli kapcsolatok létrehozására beépített Wi-Fi (802.11a/b/g/n) modul áll rendelkezésre, a vezetékes hálózatra való csatlakoztatásról pedig Ethernet aljzat gondoskodik. A notebook kimenetei között egy D-Sub, egy HDMI, három USB 2.0 és egy darab FireWire port található, a készülék színezése pedig fehér, szürke és sötétbarna lehet.

A Sony VAIO NW forgalmazása a következő hónapban kezdődik meg, az alapmodell 800 dolláros áron kerül forgalomba, az Blu-ray-olvasó pedig 80 dolláros pluszköltséget jelent.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés