Brutális Belinea bombázó

Bivalyerős szörnyeteggel jelentkezett a Belinea. A most bemutatkozó X15 SLI-t minden földi jóval felszerelték, így még a legextrémebb igényeket is kielégíti, a gyártó nemes egyszerűséggel csak a világ leggyorsabb notebookjának nevezi. A hatalmas, 18,4 colos kijelző 1920x1200 pixeles felbontást kapott, ez egy asztali monitornak is a becsületére válna. A processzor négymagos, a 2,53 GHz-es Core 2 Extreme QX9300-at szerelték bele, mellé pedig akár 8 GB DDR2-es RAM is társítható. A grafikáról két, egyenként 1 GB GDDR3 memóriával felszerelt GeForce GTX M 280 gondoskodik, így a nagy felbontás mellett sem csorbul a játékélmény.

A 439 x 299 x 44 mm-es és 5,6 kilogrammos monstrumban bőven akad hely, így három winchester is elhelyezhető benne, ez összesen 1,5 TB-os tárkapacitást eredményez. Az adatainkat lemezeken is tárolhatjuk, ebben nyújt segítséget a beépített Blu-ray-író. A megfelelő hangélményről nem kevesebb mint öt hangszóró gondoskodik, amelyeket egy mélynyomó egészít ki. Ha a csatlakozókat vesszük számba, akkor sem találunk hiányosságot: négy USB, FireWire, Gigabit Ethernet, HDMI, eSATA, ExpressCard, hangkimenet és -bemenet is helyet kapott rajta. Megtaláljuk a ma már természetesnek számító webkamerát és kártyaolvasót is, a vezeték nélküli hálózatokhoz pedig a 802.11a/b/g/n szabványú Wi-Fi vagy a Bluetooth modul segítségével lehet kapcsolódni.

Hogy az örömünk ne legyen teljes, következzen az ár: a Belinea X15 SLI-ért két éves garanciával 4450 eurót kell leszurkolni a boltban, azaz több mint egymillió forintot.

Beline X15 SLI
Belinea X15 SLI

Azoknak sem kell szomorkodniuk, akik egy (kicsivel) kevesebb pénzt szánnának notebookra: az X10-es változat már 2200 euróért megvásárolható. Ennek nyilván ára volt, az előző konfigurációt kicsit le kellett csupaszítani. Így ebben már „csak” kétmagos, 2,53 GHz-es Core 2 Duo P8700-as processzor van, a memória összesen 4 GB, a merevlemez tárkapacitása 400 GB-ra esett vissza, és a Blu-ray-t is felváltotta egy sima DVD-író.

Előzmények

Hirdetés