A SES bemutatta, hogyan tud HDR 4K tv adást átlőni műholdon

A HDR10+ szabvány még csak most mutatkozott be, de máris demózták, hogy hogyan lehet felhasználni a formátumot televízió adások közvetítésére.

A HDR10+ nagy dinamikatartományú videó szabvány augusztus utolsó napjaiban mutatkozott be a nagyközönség előtt az IFA-n. Alig telt el pár hét, és az IBC 2017 (International Broadcasting Convention) eseményen már azt is prezentálták, hogy hogyan lehet az ilyen formátumú tartalmakat műholdon keresztül továbbítani. A "tettes" a SES volt, mely szabvány egyik kifejlesztője, a Samsung segítségével tartott hatásos demonstrációt. Tehát ennek alapján már nincs más akadálya annak, hogy HDR10+ műsorokat juttassanak el bárki nappalijába, mint hogy legyen végre ilyen tartalom.


[+]

A keleti 19,2°-os orbitális pozícióban található ASTRA műhold segítségével és olyan partnerek közreműködésével, mint az LG, az ATEME, a France Televisions és a 4-Ever a SES 100Hz-es High Frame Rate Ultra HD tartalmat is kínált a látogatóknak. Az eseményen gyors akciójelenetekkel kívánták demonstrálni a 100 képkocka/másodperces sebesség előnyeit a jelenlegi európai TV-s standarddal, az 50 képkocka per másodperces sebességgel szemben. Az élő adást pedig egy 4K HDR LG OLED televízión lehetett nyomon követni.

Azóta történt

Hirdetés