Jön a Harman/Kardon, Cortanával megtámogatott hengeres hangszórója

A Microsoft technológiája az Invoke nevű termék alapjaként kezdi meg világhódító útját a személyi asszisztensek piacán.

Hirdetés

A Microsoft egy ideje már dolgozik azon, hogy valamilyen formában részesei legyenek a személyi asszisztensek piacának, elvégre ezt a területet az Amazon és a Google uralja. A vállalat még korábban döntött úgy, hogy több céggel is együttműködik majd a jövőben, hogy Cortana is a háztartások része legyen, így a Harman/Kardon Invoke nevű hangszórója lesz az első ilyen megoldás, és erre vonatkozóan korábban is voltak utalások.


[+]

A hengeres kialakítású Invoke hét mikrofonnal hallgatózik, és a beszédfelismerés hatékonyságát a vállalat saját Sonique nevű technológiája javítja. A rendszer Cortana mellett még a Skype hívásokat is engedélyezi, utóbbi komoly fegyvertény lehet, hiszen rengetegen használják ezt a platformot. Maga a termék tartalmaz még titkokat, de a Harman/Kardon nem szeretne minden érdekességet ellőni az őszi start előtt, mert egyelőre még csak bemutatóról van szó.

Sajnos első körben ismét az angol nyelvterületek járnak jól, így idén csak az Egyesült Államokban jelenik meg az Invoke, de később minden bizonnyal jönni fog Európába is, ahogy Cortana értelmezni tudja az európai nyelveket.

Előzmények

Hirdetés