Megérkezett a Microsoft Surface Laptop

Az oktatási szegmensbe szánt notebookon az új Windows 10 S fut, de ez igény szerint frissíthető.

A Microsoft mai eseményén vezette be az érdeklődőket az oktatással kapcsolatos jövőképébe, melynek kapcsán a redmondi vállalat egyértelmű célul tűzte ki maga elé, hogy ezen a téren csökkentse a Google és az Apple jelenlegi dominanciáját. Előbbit főként a Windows 10-zel, pontosabban annak S változatával, míg utóbbit a frissen bemutatott Surface Laptoppal kívánják elkapni, azaz azokat a vásárlókat kívánják maguknak megnyerni, akik esetleg a MacBook Airrel szemeznek. A 13,5 hüvelykes képátlóval rendelkező notebookot, melyet állítólag a kiegyensúlyozottság jegyében alkottak meg, Panos Panay leplezte le hivatalosan.


[+]

A 9,9-14,47 milliméteres vastagságú, 1,25 kilogrammos masinának sokat dolgoztak a külsején, így olyan apróságokat lehet rajta megfigyelni, mint az egy ujjal nyitható és zárható, rejtett zsanérokon álló, gumibakokat nélkülöző PixelSense (10 ujjas, 2256x1504 képpontos, 3:2 képarányú) érintőkijelző, a csavarmentes alumínium hátlap, és a stapabíró, de könnyen tisztítható Alcantara bevonat, mely teljesen beteríti a csuklótámaszt és körbeveszi a Signature billentyűzetet. Utóbbinak gombjai 1,5 milliméteres úton járnak és háttérvilágítást is kaptak.


[+]

Természetesen az eszköz az érintésen felül támogatja a Surface Pent, akkumulátora pedig 14,5 órás üzemidővel bír. Panos Panay szerint ezzel elérték a céljukat: az iskolában töltött időben nélkülözhető a töltő, és még hazaérve sem kell azonnal csatlakoztatni.


[+]

A mélyebb hardverrel kapcsolatban annyit árultak el, hogy hetedik generációs Intel Core i5 és i7 központi egységekkel készül a Surface Laptop, a CPU mellé modelltől függően 4, 8 vagy 16 GB RAM kerül, az adattárolás pedig 128, 256 vagy 512 GB SSD-re történik, de a csúcsmodellben (ez nyilván később érkezik) 1 TB-os PCIe SSD is elérhető lesz. Természetesen a gépből nem maradtak ki az olyan apróságok, mint az ac-s Wi-Fi, a Bluetooth, a TPM chip, a környezeti fényérzékelő, a 720p webkamera, az USB 3.0 (1 db), a mini DisplayPort, illetve a headset jack csatlakozó. Látható hangszórórács nincs, a hangzásért a billentyűzet alá rejtett, felfele néző, Dolby Audio Premium minősítésű Omnisonic hangszórók felelnek. Sajnos USB-C sincs, a töltés Surface konnektoron keresztül zajlik.

Az előrendelés a mai nappal nyílik meg, a felszereltségtől függően négyféle színben (burgundi vörös, platina, kobalt kék és grafit arany) gépek szállítása június 15-én indul, a kezdőár pedig 999 dollár lesz, mely magában foglalja a Windows 10 S operációs rendszert, mely az év végéig ingyen frissíthető Windows 10 Próra, utána ezért a műveletért 50 dollárt kell fizetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés