Alexa vezeti a személyi aszisztensek piacát

Az Amazon és a Google termékei viszik az első két helyet, meglehetősen nagy előnnyel, ami persze nem meglepetés.

A személyi asszisztensek egyre inkább terjednek. A nyelvi akadályok miatt erre leginkább az Egyesült Államokban van lehetőségük, hiszen a legtöbb ilyen eszköz angolul ért, így a terjedésre vonatkozóan is főleg az Egyesült Államokra vetítve történik felmérés.

Az eMarketer erre vonatkozó piackutatás szerint az USA lakosságának az Amazon Echo termékcsalád jön be, mivel ez uralja a piac 70,6%-át, míg a Google Home a második a maga 23,8%-ával. A maradék részesedés csupán 5,6%-nyi, így ez már nincs lebontva, de ide tartozik többek között a Lenovo, az LG, a Harman Kardon, illetve a Mattel hasonló megoldása. Arra a felmérés nem tér ki, hogy a gyártón belül milyen az adott sorozatba tartozó különálló termékek eloszlása a részesedés tekintetében.


(forrás: eMarketer)

Az eMarketer kutatása szerint a személyi asszisztensek piaca szépen bővül, így idén már 35,6 millió amerikai fog kérdezősködni ezeken a kütyükön keresztül. Ez éves szinten 128,9%-os bővülés lesz, ami tekintélyesnek mondható. A piackutató cég hosszabb távon azt várja, hogy a Amazon megőrzi majd a pozícióját, de a részedése csökkenni fog. A második szerepet tartani fogja a Google, ami az előbbi állításból következik, hiszen a többi szereplő túl picinek mondható a két óriáshoz képest.

Azóta történt

  • It's Showtime! Kijelzőt kapott az Amazon Echo

    Az Echo Show 7 hüvelyken megjeleníti mindazt, amit a személyes hangasszisztensnek túl hosszú volna felolvasni. Ennél az új alexás kiegészítő persze sokkal többet tud.

Előzmények

Hirdetés