Már egymilliárdan használnak Windows 10-et

A Microsoft ugyan a tervekhez képest később érte el ezt a mérföldkövet, de jól fog hangzani majd a marketinganyagokban.

A Microsoft bejelentette, hogy a Windows 10 elérte azt a mérföldkövet, amit már régóta üldöznek. Nevezetesen az öt éve megjelent operációs rendszer már egymilliárdnál is több aktív eszközön található meg, és ez persze valószínűleg még növekedni fog.

A vállalat eredetileg 2017-ben szerette volna ezt a célt elérni, amihez mindent bevetettek. Ingyen frissítést kínáltak a Windows 7-et használó ügyfeleknek, de az utóbbi rendszertől nagyon lassan akartak elszakadni az egyes érintettek. A Windows 7 terméktámogatása azonban idén lejárt, és Pro licenc mellett az opcionális hosszabbítás annyira drága, hogy a Windows 10-re váltás egyre inkább célkeresztbe került.

Lényeges adalék még, hogy a Microsoft szerint 17,8 millió insider felhasználójuk van, vagyis elég sokan tesztelik már az érkező frissítéseket. Utóbbi nagyon fontos, mert ezek az elmúlt időszakban bizony nem sikerültek problémamentesre, viszont a cég komolyan fókuszál arra, hogy a nagyobb fejlesztéseket tartalmazó csomagokat lehetőleg problémamentesen vezessék be.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés