Project Tempo kódnéven fut az Amazon felhős játékszolgáltatása

Elvileg idén bemutatkozna, de az új koronavírus-járvány miatt ez kétséges. Két komolyabb játékuk azonban már tavasszal megjelenik.

Régóta pletykálják, hogy az Amazon is készül saját felhős játékszolgáltatással, így beszállnak az internetet uraló két nagy gigacég, a Google és a Microsoft mellé. A The New York Times információi szerint ez Project Tempo kódnéven fut, és eredetileg már valamikor idén elérhető lett volna, de az új koronavírus-járvány közbeszólt. Jelenleg inkább a 2021-es elérhetőség a valószínű.

A Google és a Microsoft megoldásához hasonlóan az Amazon rendszere is saját áruházzal rendelkezne, ezen belül olyan exkluzív tartalmakkal, amelyek más cég felhős játékszolgáltatásokkal nem beszerezhetők.

Az Amazon amúgy is nagyon fókuszál a játékfejlesztésre, és számos kisebb projekt mellett érkezik az első két komolyabb címük, méghozzá Crucible és New World néven. Ez előbbi egy MOBA alkotás, míg a másik egy MMO. Elméletben mindkettő megjelenik tavasszal, és a Lumberyard videojáték-motort használják.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés