Hamarosan jön a Commodore C-One

Hirdetés

A régi-új verziót a 28 éves amerikai nő Jeri Ellsworth fejlesztette. 2000 őszén kezdte el a munkát, a célja az volt, hogy modern eszközök segítségével újjáépítse a Commodore 64-et.

Ami egykor hobbimunkaként indult, az ma már hivatalos projektként van számon tartva és óriási támogatást kapott a világ minden tájáról. 2002 áprilisa óta az aacheni (Németország) Individual Computers cég vezeti a programot és az új fejlesztők együttműködnek a régi alkotókkal, így például megváltoztattak számos dolgot, hogy egy minden eddiginél rugalmasabb számítógépet készíthessenek.

Az "újrakonfigurálható számítógép" jelszó is azt a célt jelöli, amikor elmosódnak az egyes alkatrészek közötti határok, így könnyen eggyé válhat a processzor, a grafikus- és a hangkártya. A PC olyan rugalmas lesz, hogy mindig ahhoz a programhoz fog alkalmazkodni, amelyik éppen fut rajta. A fejlesztők majdnem minden, a Commodore 64-hez egykor megírt programot felhasználnak, hogy bizonyíthassák: nem a levegőbe beszélnek. Munkájuk lesz bőven, hiszen a Guiness - A rekordok könyve szerint a világon a legtöbbet eladott számítógéptípus a Commodore 64 volt.

Április 13-a jelentős áttörést hozott a tesztekben. Az FSB elérte, sőt meghaladta a 100 MHz-et, egészen pontosan 105,84 MHz volt. Az egyetlen foglalatban lévő 4 MB-os, 60 ns-os SIMM/EDO modul 89,96 MHz-en dolgozott a 105,84 MHz-es FSB mellett! A fejlesztők nyilatkozataikban azt is elmondták, hogy a Commodore C-One-t ellátják majd szabványos kommunikációs portokkal is.


Forrás: http://c64upgra.de/c-one/


Forrás: http://c64upgra.de/c-one/


Forrás: http://c64upgra.de/c-one/

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés