Hálózati tárolók 2 terabájt kapacitással

Hirdetés

A Buffalo az ütemtervnek megfelelően bejelentette a hálózati csatolású TeraStation tárolóegységek 2 terabájt kapacitású változatainak érkezését. Az új Pro modell (TS-2.0RGL/R5) már Európában is kapható 2500 euró körüli áron, míg a médiaszervert is magában foglaló Home Server modell (HS-D2.0GL/R5) májusban kerül az üzletekbe 2400 euró körüli áron.


TeraStation Pro és Home Server

E tárolók közös jellemzője, hogy négy merevlemez kerül beléjük, melyek használhatók külön kötetekként, összevonhatók egy RAID 0 tömbbe, illetve az adatbiztonság növelése érdekében (és a kapacitás egy részének feláldozásával) RAID 1 vagy 5 tömb is kialakítható belőlük. Ugyancsak az adatvesztést segít megelőzni a naplózó fájlrendszer, valamint a mellékelt, biztonsági mentéseket végző Memeo AutoBackup szoftver. Gigabit Ethernet interfészükön jumbo frame-eket is képesek kezelni, vagyis a csatorna hatékonyabb kihasználása érdekében a szabványosnál nagyobb kereteket is küldenek, fogadnak. Mindkét modell képes együttműködni szünetmentes tápegységekkel, melyekkel soros porton keresztül kommunikálnak.

A TeraStation Home Server UPnP-kompatibilis, emellett integrált Mediabolic médiaszervere megfelel a Digital Living Network Alliance (DLNA) ajánlásainak, így a rajta tárolt anyagokat nemcsak PC-n, hanem számos, hálózatra kapcsolható multimédia-adapterrel is le lehet játszani. Ez a készülék négy USB 2.0 csatlakozóval rendelkezik, ezek egyikére nyomtató, a többire pedig további tárolóegységek köthetők. A TeraStation Pro csak egy printer és egy külső tároló számára kínál USB 2.0 csatlakozást, cserébe fejlettebb mentési funkciókkal érkezik, támogatja az Active Directoryt, merevlemezei pedig könnyen és gyorsan cserélhetők egy esetleges meghibásodás esetén.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés