CeBIT: Hálózati tárolók médiaszerverrel

Tavaly decemberben írtunk először a Buffalo TeraStation Home Server hálózati tárolóegységéről, melyben négy darab (akár RAID 0, 1 vagy 5 üzemmódban használható) merevlemez kapott helyet, ráadásul médiaszerverként is funkcionál. Az egy terabájt kapacitású HS-D1.0TGL/R5 a CeBIT alkalmából Európában is bemutatkozott, ajánlott ára forgalmi adó nélkül 820 euró.

Hirdetés

A japán gyártó az egyetlen 3,5 colos merevlemezt tartalmazó LinkStation sorozatát is kibővítette médiaszerverként is szolgáló modellekkel. Akárcsak nagy testvérük, a LinkStation Home Server tárolók is a Digital Living Network Alliance (DLNA) ajánlását követik, és a Mediabolic szerverszoftverét alkalmazzák, így számos hálózati lejátszóval kompatibilisek.

Az új tárolók Gigabit Ethernet interfésszel rendelkeznek, két USB 2.0 portjukra nyomtató és egy további tárolóegység köthető, melyre megfelelő tárkapacitás esetén akár automatizált biztonsági mentések is készíthetők. Ha legalább két LinkStation készülék van a helyi hálózatban, akkor ezek egymásra is menthetik adataikat. A tárolóból 300 (HS-D300GL) és 400 gigabájtos (HS-D400GL) változat készül, melyek körülbelül 390, illetve 475 eurós nettó áron kerülnek piacra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés