Hasznos kiegészítők a RaidSonictól

A RaidSonic több új Icy Box tárolóegységet jelentett be a közelmúltban. A passzív hűtésű NAS1000 keretbe tetszőleges 3,5 colos, IDE csatolós merevlemez szerelhető. Ha gyors adatátvitelre van szükség egyetlen számítógép irányába, akkor az USB 2.0 portot érdemes használni, de 10/100 Mpbs sebességű Ethernet interfésze révén a tároló hálózatba is köthető. Ebben az üzemmódban az adatokat Samba és NFS szerver teszi az elterjedt operációs rendszereket futtató kliensek számára elérhetővé a helyi hálózatban, míg a szintén integrált FTP szerver jóvoltából interneten keresztüli fel-vagy letöltés is biztosítható. Fájlrendszerként FAT32, Ext2 vagy Ext3 jöhet számításba, utóbbiaknál a fájlméret a 4 GB-os határt is átlépheti. A LAN-ba kapcsolt tárolóegység menedzsmentjére egy webes felület ad módot.

Optikai tuningot hajtott végre a gyártó az Icy Box 270U esetében, mely fekete és ezüst színben is kapható. A 2,5 hüvelykes, IDE csatolós winchestert fogadó alumíniumházat lekerekített élek jellemzik, az adatáramlásról pedig a korábbinál szemléletesebb piktogramok és feliratok tájékoztatják a felhasználót. Az áramot is az USB 2.0 portról kapó egység mérete 14 x 8 x 1,5 cm; a gyártó egy hordtokot is mellékel.

Nincs szüksége külön tokra az ugyancsak 2,5 colos merevlemezt fogadó Icy Box 282U-OT-nek. Az alapvetően könnyűfém ötvözetből készült házat műbőr borítással vonták be, melynek patenttal záródó füle egyúttal az USB csatlakozót is védi. Az egységhez egy szoftvert mellékelnek, melyben beállítható, hogy a backup gomb megnyomását követően mely mappák automatikus mentésére, szinkronizációjára vagy éppen helyreállítására kerüljön sor. A 14 x 8,7 x 2,6 cm-es tároló természetesen nem igényel külön tápellátást.

Bár nem egészen új termék, megemlítendő, hogy megkezdődött az Icy Box 861-B hazai forgalmazása. Ezúttal nem külső tárolóról van szó, hanem egy 5,25 colos meghajtórekeszbe építhető mindenes panelről, melyen vannak USB 2.0, FireWire portok, videokimenet, audiocsatlakozók, memóriakártya-olvasó, valamint egy külső tápcsatlakozó, melyen 5 vagy 12 voltos feszültség biztosítható. A kártyaolvasó igen sokoldalú, ismeri a CompactFlash (Type I, II, III), Microdrive, SM, xD-Picture, SD, MMC, MS, MS Pro, MS Pro Duo formátumokat, valamint ezek alfajait, összesen mintegy 50 kártyatípust. A sokoldalú panel ajánlott bruttó ára 9590 forint.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés