A Halo 3 csábítja majd a Windows 8.1-re a játékosokat?

A Windows 8.1 újításait lassan mindenki ismeri, de nagy kérdés, hogy a Microsoft hogyan csábítja majd át a játékosokat a Windows 7-ről az új operációs rendszerre. Az biztos, hogy technikai szempontból a DirectX 11.1 és 11.2 kellő előrelépést jelent, viszont ezt a legtöbb felhasználó nem értékeli, hiszen nem sokat értenek ebből az egészből. Ne higgyük azonban, hogy a Microsoft nem rendelkezik megfelelő eszközökkel, így olyan mézesmadzaggal is előállhatnak, amelynek számos játékos egyszerűen nem tud majd ellenállni.

A legfrissebb pletykák szerint a redmondi óriáscég a Halo 3 PC-s portját fogja bevetni, ami várhatóan csak Windows 8-on, vagy ennek az operációs rendszernek az ingyenes 8.1-es frissítésén lesz futtatható. A Halo 3 PC-s portja többször is felmerült már, hiszen a játék korábban már megjelent a Steam adatbázisában, ami persze még nem jelenti azt, hogy ténylegesen megjelenik a program, mivel a Valve egy listát tart fent az Xbox exkluzív játékokról. Viszont több mint gyanús, hogy az AMD egyik Catalyst grafikus meghajtójában is látható volt egy Halo 3-as profil. Egy grafikus driverbe pedig véletlenül csak úgy nem kerül be ilyen adat, főleg nem úgy, hogy több egyedi rutin is tartozik hozzá.

Master Chief lesz az érv a Windows 8 mellett?
Master Chief lesz az érv a Windows 8 mellett?

A Microsoft egyébként nem először tenne ilyen agresszív lépést. A Halo 2 is egy mézesmadzag volt a játékosoknak a Windows Vistára való átállás szempontjából, így senki sem lepődhet meg, ha a cég ugyanezt eljátssza még egyszer. Ráadásul a Windows 8.1 egy sokkal fontosabb frissítés is, hiszen a mély integrációval dolgozó lapkákra csak ebben az operációs rendszerben van megfelelő támogatás. Ez azt is jelenti, hogy az új generációs konzolok extra funkcióit alapvetően kihasználó játékok PC-s portjaihoz nem csak ezekhez igazodó, új hardver kell, hanem a Windows 8.1-es operációs rendszer telepítése is követelmény lesz.

Előzmények

Hirdetés