Hirdetés

Gyorsul a PowerVR SGX sorozata

Hirdetés

A rendkívül alacsony fogyasztású grafikus magok fejlesztésével foglalkozó Imagination Technologies bemutatta a PowerVR sorozat legújabb SGX554 MP jelzésű versenyzőjét, mely természetesen már licencelhető az érdeklődők számára. A fejlesztés az elmúlt évben megjelent SGX544-re épül, így az architektúra gyakorlatilag nem változott, de a teljesítmény nőtt.

Az újdonság a felturbózott USSE2 (Universal Scalable Shader Engine) feldolgozó motort használja, mely 2-16 darab nyolcutas multiprocesszor beépítését teszi lehetővé. A rendszer számítási kapacitása tehát majdhogynem megduplázódott, miközben a fogyasztása nem változik, sőt bizonyos körülmények között, akár alacsonyabb energiaigény mérhető. További fejlesztés, hogy a PowerVR SGX554 most már egyetlen USSE2 feldolgozóval is kiépíthető, vagyis ha mindennél fontosabb tényező az alacsony fogyasztás, akkor jelenleg a friss versenyzőnél aligha van jobb megoldás.

Az Imagination Technologies kiemelt támogatást vállal a Linux, az Android, a MeeGo, a Palm WebOS, a Nokia Maemo, a Symbian, a Windows Mobile, és a Samsung Bada rendszerekre, de az érdeklődők – megfelelő licencelfeltételek mellett – maguk is fejleszthetnek a driveren. A PowerVR SGX554-et feltételezhetően majd 2011 végén láthatjuk a termékekben. Az Apple, a Texas Instrument és a Samsung a kiszivárgott információk szerint már tárgyal az esetleges licencelésről.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés