Graphire4: utómunkálatokkal a jobb digifotókért

Elsősorban a hobbifotósokat célozza meg a Wacom legújabb rajztábláival, a Graphire4 sorozattal. Átdolgozták a digitális tollat, melynek egymástól a korábbinál kissé jobban elkülönülő gombjai biztosabbá teszik kezelését, és két ExpressKey gombot, valamint egy görgetőt elhelyeztek el magán a táblán is. A görgővel nemcsak mozogni lehet egy képen belül, zoomoláshoz is használható. A toll segítségével 512 nyomásfokozat különböztethető meg, másik vége radírként funkcionál; a tábla 2000 dpi felbontást biztosít. Opcionálisan egér is vásárolható a szetthez, amely a tollhoz hasonlóan vezetékek nélkül, az elektromágneses indukció elvén működik.

Hirdetés

A kisebbik modell aktív felülete nagyjából egy A6-os lapnak felel meg (128 x 93 mm), míg az XL változat A5-ös méretű felülettel bír (209 x 151 mm). A papírképekkel való munkát egy átlátszó keret hivatott megkönnyíteni. A Graphire4 USB interfészen csatlakozik a számítógéphez.

Bár az Egyesült Államokban több színben is elérhető az új rajztábla, Európában csak a szolid ezüstszínűt lehet kapni, a vásárlók azonban nemcsak méret, hanem a mellékelt szoftverek tekintetében is választhatnak. A Graphire4 Classic és Graphire4 Classic XL csomagja az illesztőprogramokon kívül csak a Corel Painter Essentials 2-t tartalmazza. A Graphire4 Studio és Graphire4 Studio XL az Adobe PhotoShop Elements 3.0 és a nik Color Efex Pro 2.0 Standard révén több lehetőséget biztosít képek létrehozására, szerkesztésére, effektezésére.

Az új rajztáblák Windows 98 vagy újabb, illetve Mac OS X 10.2.8 vagy újabb operációs rendszerekkel használhatók. A Classic változatok mérettől függően 100 és 200 eurós áron kerülnek forgalomba, gazdagabb szoftverkörítéssel pedig 150 és 250 euróért lehet őket megvásárolni. A garancia ideje két év.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Wacom

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés