Friss modellek a Canon mobil fotóprinterei között

A Canon az elmúlt napokban alaposan megújította több termékvonalát: friss digitális fényképezőgépei mellett a nyomtatók, illetve multifunkciós berendezések mezőnyében is több mint tíz új modellt prezentált. A bejelentések nem minden esetben járnak együtt a kereskedelmi forgalmazás kezdetével, lesznek olyan termékek, amelyek csak később, az ősz folyamán követik mostanában piacra kerülő társaikat. Elsőként három hordozható fotónyomtatót mutatunk be – a Selphy DS810 tintasugaras printer, míg a Selphy CP510 és Selphy CP710 az eleven és stabil színeket ígérő hőszublimációs elven működik.


Selphy CP510

A Selphy CP510 és CP710 egyaránt 300x300 dpi felbontással szolgál; három alapszínnel és színenként 256 árnyalattal (vagyis 24 bites színmélységgel) dolgoznak, a fotóra pedig még egy védőréteg is kerül. Számítógépre USB porton csatlakoztathatóak, és minthogy támogatják a PictBridge szabványt és a Canon Direct Print technológiáját, a modernebb digitális fényképezőgépekről közvetlenül kezdeményezhető a nyomtatás.

A CP710 egy másfél colos színes LCD-kijelzővel is rendelkezik, amely megkönnyíti a képek kiválasztását. Szintén csak a CP710 része egy kártyaolvasó, amellyel CF, Microdrive, MMC, SD, MS, MS Pro, továbbá opcionális adapter segítségével SM, MS Duo, MS Duo Pro, xD-Picture és miniSD memóriakártyákat lehet kezelni. Mindkét modell képes keret nélküli nyomtatásra, indexképek és videókból kiragadott állóképek papírra vetésére.

A 129 eurós CP510 már a napokban piacra kerül, a CP710-re, amelyért 169 eurót fognak kérni, még szeptember közepéig várni kell; 66 eurós felárért cserébe akkumulátorral lehet valóban mobillá tenni a két készüléket.


Selphy CP710

A CromaLife 100 rendszerrel a tintasugaras technológiára alapozó Selphy DS810 által készített képek is jobban ellenállnak az időnek – ígéri a gyártó. A három alapszínnel és 2 pikoliteres tintacsöppekkel dolgozó printer felbontása 4800x1200 dpi. Sebessége körülbelül megegyezik a hőszublimációs készülékekével, azaz egy képeslap méretű fotót nagyjából egy perc alatt készít el.

USB interfésszel rendelkezik, közvetlen, vagyis PC nélküli nyomtatásra lehetőség van digitális kameráról (PictBridge, Canon Direct Print), memóriakártyákról (a támogatott formátumok listája megegyezik a CP710-nél leírtakkal) és a beépített infravörös vagy az opcionális Bluetooth port révén akár mobiltelefonról, PDA-ról is.


Selphy DS810

A 2,5 hüvelykes LCD-kijelző mellé alapvető szerkesztő funkciók társulnak, melyekkel csökkenthető a kép szemcsézettsége, a vörösszem-effektus és javítható a színmenet. 2,1 kilogrammos tömegével a DS810 kicsit több mint kétszer súlyosabb hőszublimációs kollégáinál, azonban ez az érték már az akkumulátort is magában foglalja. A Selphy DS810 a DS700 követőjeként az év végefele kerül az üzletekbe, ára 149 euró körül alakul.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés