Gigabyte Cedar Trail tablet – kell ez nekünk?

A Gigabyte S1081 jelzésű táblagépről már az idei CES alkalmával szót ejtettünk, most azonban napvilágot látott a hivatalos, végleges specifikáció is. Fedélzetén az előzetes információkkal ellentétben nem Intel Atom N2600, hanem az erősebb mobil variáns, vagyis az 1,86 GHz-es N2800 fog szolgálatot teljesíteni, melynek TDP fogyasztása közel kétszer akkora (6,5 watt), mint kistestvéréé. A teljesítménytöbblet persze biztosan előnyös, de ennek valószínűleg az elérhető üzemidő látja majd kárát.


[+]

Tehát a 10,1 hüvelykes tablet egy teljes értékű x86-os konfigurációt rejt, annak minden előnyével és hátrányával. A kijelző felbontása 1024x600 pixel, LED-es háttérvilágítású, és az érintéseket kapacitív módon érzékeli. Memóriából 2 vagy 4 GB-ot kaphat, az adatok tárolása pedig 500 GB-os merevlemezen, vagy 256 GB-os SSD-n történhet, ezekben az esetekben az S1081 tömege rendre 850 vagy 790 gramm. Csatlakozók tekintetében kellemes a felhozatal, főleg itt érződik, hogy egy táblagéppel van dolgunk: HDMI és D-Sub kimenet, USB 2.0-s és 3.0-s portok, Gigabit Ethernet aljzat, valamint fülhallgató-kimenet és mikrofonbemenet szegélyezi az eszközt.


[+]

A vezeték nélküli kommunikációra IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi és Bluetooth 3.0-s adapter áll rendelkezésre, az extrák között pedig 3.5G-s modemet, 1,3 megapixeles webkamerát és kártyaolvasót találhatunk. Amennyiben tovább szeretnénk fokozni a lehetőségeket (és a költségeket), akkor a gyártó egy multimédiás dokkolót is kínál a táblagép mellé, mely a szokásos portreplikáció és töltési funkción kívül optikai meghajtót és 2.1-es hangrendszert is magában foglal. A konfiguráció táplálásáért egy 4000 mAh-s akkumulátor gondoskodik.

Vételára még mindig ismeretlen, de felszereltségét elnézve egy ARM-os tablet többszörösét is elkérhetik érte, mely minden bizonnyal alaposan korlátozza majd a potenciális vásárlók körét.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés