Hirdetés

A Gigabyte új csúcs-Radeonja eltér a referenciadizájntól

WindForce 3X hűtés, jelzésértékű tuning és egy csipetnyi RGB van a receptben – kérdés, hogy mikor lesz megvásárolható a testes VGA.

A Gigabyte is bemutatta az első, egyedi tervezésű Navi 21-es GPU-ra épülő VGA-ját, a háromslotos Radeon RX 6900 XT Gaming OC-t. A három darab, 80 mm-es ventilátorral szerelt, félpasszív üzemet támogató WindForce 3X hűtés hat hővezető csővel és termetes (réz) base plate-tel operál, az érdekessége pedig a középső légkavarója, amely nem egy irányba forog a két szélsővel, mikor a GPU és a memória izzadni kezd; ez a kialakítás csökkenti a szomszédos lapátok gerjesztette turbulenciát és megnöveli a légnyomást.

Hirdetés

[+]

Az órajelek csupán egy minimális emelésen estek át a referenciaértékekhez képest, hiszen a GPU boost és game frekvenciája 2285, illetve 2050 MHz lesz az alap 2250, valamint 2015 MHz helyett, miközben a 16 GB-nyi GDDR6 VRAM az effektív 16 GHz-en ketyeg, az energiaellátásról pedig a nyolctűs PCI Express tápcsatlakozók triumvirátusa gondoskodik.

A különféle csatlakozókat illetően két 1.4a-s verziószámú DisplayPortot, továbbá két 2.1-es HDMI kimenetet kapunk. Természetesen a gyártó RGB Fusion 2.0 technológiájával szoros barátságot ápoló fényjáték sem hiányzik a képletből, ami ezúttal a hűtő burkolatának felső részén telepedett meg, viszont a fém hátoldali takarólemezről sajnos lespórolták a szellőzőréseket, így az maximum csak merevítésként szolgálhat.


[+]

A két BIOS-szal érkező, 286 mm hosszúra nőtt vezérlő vételáráról egyelőre nem szól a fáma, bár úgy véljük, ezzel nem okozunk meglepetést senkinek.

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés