Gyárilag vízhűtéssel érkezik az ASUS ROG Strix LC Radeon RX 6900 XT

A 240 milliméteres radiátorral egybeépített grafikus kártyán a biztonság kedvéért egy blower hűtő is dolgozik, nehogy kihasználatlan maradjon a három tápcsatlakozó.

A TUF Gaming után újabb, AMD Radeon RX 6900 XT-re épülő videokártyáról rántotta le a leplet az ASUS, az új modell a ROG Strix LC Radeon RX 6900 XT névre hallgat. A tajvaniak friss, 277 mm hosszú kártyáján nem kevesebb, mint három darab 8 tűs tápcsatlakozó kapott helyet, amire szükség is van, hiszen a gyártó 850 wattos TDP értéket adott meg. Na nem kell pánikolni, nem a GPU és a vállalat által „felsőpolcosként” emlegetett komponensek fogyasztanak ennyit, a plusz kakaóra a kártyával egybeépített, zárt AIO vízhűtés miatt van szükség.


[+]

Az újdonságra ugyan került egy blower hűtő is, ez azonban csak a VRM-re koncentrál, a GPU és a 16 GB-os GDDR6 memória által termelt hőt már a 600 mm hosszú csövekkel a kártyához csatlakoztatott radiátor adja le a külvilágnak. A 240-es radiátor hűtését két darab, 120 mm átmérőjű, ARGB LED-ekkel gazdagon megszórt ventilátor végzi, de természetesen magáról a kártyáról sem spórolták le a színes fényforrásokat.

[+]

A VGA hátlapján egy-egy HDMI 2.1, DisplayPort 1.4 és USB Type-C csatlakozó várja, hogy használatba vegyük őket, egyéb információkat (mint például az órajelek, a piacra kerülés dátuma, illetve az árcédulára kerülő összeg) azonban az ASUS nem osztott meg velünk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés