Gigabyte: két GeForce-alaplap érkezik

Aki azt gondolja, hogy az NVIDIA C51-es kódjelű, GeForce 6100/6150 típusú lapkakészletére elsősorban a belépőszegmensben és középszegmensben amúgy is hagyományosan erős kis gyártók építenek majd alaplapot, téved. A világ egyik legnagyobb alaplapgyártójaként számontartott Gigabyte, mely számos csúcskategóriás terméket kínál portfóliójában, a lapkakészlet bejelentése után elsők között hozta nyilvánosságra az új technológiára épülő alaplapjainak specifikációit.


Gigabyte GA-K8N51PVMT-9

A GeForce 6100 lapkakészletre épülő GA-K8N51GMF-9 és a szakasztottan hasonló felépítésű, GeForce 6150-es lapkára épülő GA-K8N51PVMT-9 egyaránt az NVIDIA nForce 430-as déli hídját tartalmazza majd, így a két termék specifikációi gyakorlatilag csak a GPU sebességében különböznek egymástól (mely 425 MHz az előbbi, míg 475 MHz az utóbbi modellnél).

Az új alaplapok ennek megfelelően Athlon 64/FX/X2 processzorokat fogadnak, maximum 2 GB memória helyezhető a négy DIMM foglalatba, a tárolórendszer pedig négy SATA II, illetve négy Ultra-ATA csatolószabványú egységgel bővíthető. Az alaplapra integrált GPU kiváltható a PCI Express x16 csatolóaljzatba helyezett videokártyával, a rendszer emellett további egy PCIe x1 és két PCI foglalattal rendelkezik. A microATX formátumú alaplapok mindegyikét felszerelték Firewire- és gigabites LAN-vezérlővel, továbbá hatcsatornás audiorendszerrel, ezek közül főleg az előbbi kettő nem feltétlenül tartozéka egy irodai gépnek, a Gigabyte tehát gondolt a kis költségvetésből gazdálkodó, igényes otthoni felhasználókra is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés